Petter Mandt
Norbrygg-medlem
Duct tape og gaffatape bareGjengetape er gull.
____ ______ ______
Duct tape og gaffatape bareGjengetape er gull.
I rørleggerverden skal det være ei hylse inni røret så man ikke klemmer det innGjengetape er gull.
Jeg vil si at det er helt normalt. Når den nå har stått i 14 dager, hvorav de fire siste på diacetylrest, og SG har vært stabil lenger enn det, kan du trygt starte cold crash.Jeg har brygget min første lager, i form av en tysk pilsner. OG 1.051. 3 pakker rehydrert w34/70 ble pitchet på 10 grader, hevet til 11 grader dagen derpå. Etter åtte dager hevet jeg til 13 grader. Kjøpte en Tilt som jeg ploppet oppi karet et par dager etter dette, ca på dag 9. Den viste SG på 1.009, som er forventet FG på min oppskrift. Syntes det var mistenkelig rask utgjæring. Har gradvis hevet temp til 17 grader for diacetyl rest, og holdt den der i 4 dager. SG er fortsatt 1.009. Er det rimelig å anta at dette bare har gått uforventet raskt, og begynne med cold crash, eller har det skjedd noe rart her med måling av SG?
Takk for svar! Da kjører jeg på.Jeg vil si at det er helt normalt. Når den nå har stått i 14 dager, hvorav de fire siste på diacetylrest, og SG har vært stabil lenger enn det, kan du trygt starte cold crash.
Det kommer også an på veggtykkelsen, veldig tynnveggede rustfri/stålrør kan også trenge støttehylse mens harde kobberrør med tykkere vegger ikke trenger det. Sannsynligvis er ingen kjølespiraler lagd med harde kobberrør, men det kan være noen i rustfritt med tvilsom veggtykkelse.Det kommer an på røret, alu og kobberrør må ha støttehylse, rustfritt trenger ikke.
Det anbefales å gjære første uke på 17 graderSiste 2 apa og 2 ipa ble brygget på 1(!) pose Verdant, (ga litt ekstra oksygen etter 12t på 1ste, topphøstet 2 ganger via blowouttube, og en av apa’ene ble gjæra på gjær&humlekaka etter første ipa’en, (funka som ei kule). Kjempefornøyd.
Apa’ene er nesten for IPAer å regne, men mer ‘crushable’. Synes gjæren gir fin fruktsmak, (fersken sies det).
Uten varmekilde så kommer du så høyt som romtemperaturenDet anbefales å gjære første uke på 17 grader
Hvor varmt kan man man normalt stille ett kjøleskap?
Det anbefales å gjære første uke på 17 grader
Hvor varmt kan man man normalt stille ett kjøleskap?
Vel å merke dersom du har inkbird eller lignende som styrer strømmen til kjøleskapet, for styringen på selve kjøleskapet går sjeldent høyere enn 7 grader.Uten varmekilde så kommer du så høyt som romtemperaturen
Åpenlyst, glemte hvilken tråd jeg svarte iVel å merke dersom du har inkbird eller lignende som styrer strømmen til kjøleskapet, for styringen på selve kjøleskapet går sjeldent høyere enn 7 grader.
har fått leie plass i kjelleren hos naboen en ukeÅpenlyst, glemte hvilken tråd jeg svarte i
Hvis det er helt uten temperaturstyring ville jeg heller sjekket temperaturen i kjelleren, det gjærer en cider til kona i vår kjeller nå og den holder konstant 17 graderhar fått leie plass i kjelleren hos naboen en uke
Nå er det like før det koker her
Blir dette bra? er jo ett dumt spørsmål 1.062
Det ligger vel i korta at naboen har en kjeller med rett temp , jeg har bare varm kjellerHvis det er helt uten temperaturstyring ville jeg heller sjekket temperaturen i kjelleren, det gjærer en cider til kona i vår kjeller nå og den holder konstant 17 grader
Aldri mesket, men gjorde 10 min batch sparge i julabøtte en god stund, som regel på 78 grader, gikk helt fint det.Noen som har prøvd å meske i gæringsbøtte?
Tenkte jeg like gjerne kunne prøve å bygge om en gamel gjæringsbøtte fra Bryggselv, bare isolere den litt
Den er tross alt større enn 15 liters kjelen min, også kan jeg heller kjøre no-sparge og fortsette å koke i kokekjelen
Aldri mesket, men gjorde 10 min batch sparge i julabøtte en god stund, som regel på 78 grader, gikk helt fint det.
Har lest her inne at noen har gjort det. Husker ikke tråden, men google er din vennNoen som har prøvd å meske i gæringsbøtte?
Tenkte jeg like gjerne kunne prøve å bygge om en gamel gjæringsbøtte fra Bryggselv, bare isolere den litt
Den er tross alt større enn 15 liters kjelen min, også kan jeg heller kjøre no-sparge og fortsette å koke i kokekjelen
I så fall trenger jeg en bredere meskepose, er denne ok til det formål? https://www.bryggselv.no/siling-filtrering/400066/meskepose-xxl-60x60cm