Tråden for dumme spørsmål.

Er det noen med litt innsikt som kan forklare hvordan denne pumpen er ment å styres. 0 - 5 V?
går med planer om å integrere en pumpe i bryggeriet, og hadde sett for meg å kunne regulere pumpen vha for eksempel et potmeter (må vel noe mere dilldall til i tillegg til potmeteret)
kan man regulere den enklere varianten (som brewshop selger) som ikke har den tredje "blå" lederen for analog input på en enkel måte
vil en 24v pumpe for eksempel kunne reguleres med såkalt pulsbreddemodulering (eller dimmes sagt på en annen måte)
Vil det kreve mye duppeditter (og i så fall hvilke?) og dermed bli unødvendig kostbart?

Har som dere kanskje forstår, ikke fagbrev innen dette. håper dog noen er i stand til å forstå hva jeg prøver å spørre om og at jeg ikke er helt ute på viddene med dette.
I tilfelle noen andre kan dra nytte av det. Har hatt denne pumpen i hus et par dager og har fått prøvd både et digitalt potmeter (pwm vha arduino uno) og et analogt potmeter. Begge deler fungerer utmerket til å regulere hastighet på pumpe fra passe meske-sirkulasjon og "full skuv", som jeg tror skal egne seg bra til whirlpool og ikke minst hurtig flytting av vann. Adjø til tårnbygging for å få flyttet vann og vørt frem og tilbake.
 
Hm, har en oppskrift på belgisk trippel jeg tenkte å lage, men ser at bryggselv ikke selger Styrian Goldings, hva kan jeg bytte den ut med?
Oppskriften sier 40 ish SG 5,4% på 60 min boil og 30g SG på 15 min boil.
 
Hm, har en oppskrift på belgisk trippel jeg tenkte å lage, men ser at bryggselv ikke selger Styrian Goldings, hva kan jeg bytte den ut med?
Oppskriften sier 40 ish SG 5,4% på 60 min boil og 30g SG på 15 min boil.
Fuggle,

Eller så kan du se på beermaverick
 
Forventet pre-boil gravity og Original Gravity er hos meg likt, er ikke det litt rart?
Hva kan det komme av, temp på vørter skal være lik ved måling, er det andre faktorer?
 
Forventet pre-boil gravity og Original Gravity er hos meg likt, er ikke det litt rart?
Hva kan det komme av, temp på vørter skal være lik ved måling, er det andre faktorer?
Når henter du Pre-boil prøven din. Jeg rotet mye med dette i starten. Etterhvert fikk jeg råd her på forumet å hente pre-boil prøven like etter det hadde kokt opp. Tror jeg bare har brygget en gang etter jeg begynte med dette, men da var det i det logikk i forholdet mellom resultatene.
 
Jeg har nok tatt den før det koker ja, skal teste neste gang, kan være noe i forbindelse med skylling, det må jo være pre boil som er feil, for lav
 
Har også begynt med dette etter div. tips herfra. Gjorde dette seneste i går:

1. La det koke opp skikkelig (rullende kok)
2. Sjekk Pre-boil SG
3. Legg til vann eller DME el. for å justere
4. Verifiser med ny Pre-boil SG
5. Start boil timer dersom du er fornøyd

Da vil jo koketida potensielt være litt lenger så noe mer avkok vil man få i verste fall.
 
Hei!

Tenkte å sette en brooklyn lager på wlp 833 bock før jeg tar 4 uker ferie. Spørsmålet er da om brygget har godt av å stå så lenge på gjærkaken? Tenker å la det gjære på ca 10c, ta diacetyl-rast når jeg kommer hjem og tørrhumler ved lagering(ca 7 dager) før det lagres videre på fat.
Altså blir gjæringsprofilen
4 uker på 10c
2 dager 16c - diacetyl-rast
7 dager 2c - lagering og tørrhumling
x antall dager - lagering på fat.

Yay or nay?
 
Hei!

Tenkte å sette en brooklyn lager på wlp 833 bock før jeg tar 4 uker ferie. Spørsmålet er da om brygget har godt av å stå så lenge på gjærkaken? Tenker å la det gjære på ca 10c, ta diacetyl-rast når jeg kommer hjem og tørrhumler ved lagering(ca 7 dager) før det lagres videre på fat.
Altså blir gjæringsprofilen
4 uker på 10c
2 dager 16c - diacetyl-rast
7 dager 2c - lagering og tørrhumling
x antall dager - lagering på fat.

Yay or nay?
Dette går helt fint.
 
Ja, jeg ville vente til helt på halen av den aktive gjæringa for å unngå at humla blir liggende i alt for lenge. Samtidig er du da ganske godt beskytta mot oksidiering fra den lufta som slipper til når du hiver humla oppi. (Jeg har riktignok aldri opplevd det som noe problem, og har kommet til at jeg helst venter til ølet er utgjæra. Men det er et vanlig - og antakelig godt - råd å humle i det gjæringa går mot slutten.)
Etter 3 døgn virket den stille og målte 1.017
Var det for fort? (OG 1.062)
Har holdt ca 20-21 grader , smakte veldig bra , med vic secret og mosaic i wp, tørrhumlet med samme.
Satser på at den går 5 til :cool:
 
Etter 3 døgn virket den stille og målte 1.017
Var det for fort? (OG 1.062)
Har holdt ca 20-21 grader , smakte veldig bra , med vic secret og mosaic i wp, tørrhumlet med samme.
Satser på at den går 5 til :cool:
Jeg trur ikke du skal regne med at den går så mye lavere. Du er på 72% utgjæring nå, og denne gjæren eter ikke maltotriose. Litt restsødme er en del av særpreget dens. Ikke at ølet blir søtt, men det blir ikke veldig tørt, for å si det sånn.
 
Jeg trur ikke du skal regne med at den går så mye lavere. Du er på 72% utgjæring nå, og denne gjæren eter ikke maltotriose. Litt restsødme er en del av særpreget dens. Ikke at ølet blir søtt, men det blir ikke veldig tørt, for å si det sånn.
Det var litt seint å tørrhumle da, men får la den stå til helga, er det lurt å ha gjæringskaret i kjøleskapet ett par dager før flasking?
Jeg har en i kjøleskap nå, tenker å flaske den i morgen, da har den stått i kjølen i 6 døgn, kan det bli problem med karbonering?
Det er brukt be-256, det var 4 liter bunnfall ,så jeg stakk den om før den ble satt på kjøling. :oops:
 
Det var litt seint å tørrhumle da, men får la den stå til helga, er det lurt å ha gjæringskaret i kjøleskapet ett par dager før flasking?
Jeg har en i kjøleskap nå, tenker å flaske den i morgen, da har den stått i kjølen i 6 døgn, kan det bli problem med karbonering?
Det er brukt be-256, det var 4 liter bunnfall ,så jeg stakk den om før den ble satt på kjøling. :oops:
Den flokkulerer vel ikke så hardt, den der. Men jeg veit egentlig ikke; jeg har aldri prøvd dette.

Men nei; jeg ville ikke satt den kaldt.
 
Vet ikke helt om jeg har funnet kalkulator for utregninger for DME/ spraymalttilsetning.

Her har jeg satt batch volume til 24l. Om jeg da tilsetter en hel pose DME vil OG øke med 0,05, regnes det ut til.

Regner med det er vørtervolum ved måling, uansett om det er pre boil, under kok eller gjæringskar?

Ja, men hva i all verden er en pose? Altså, hvor langt er et tau? ;)
 
Tilbake
Topp