Ja, jeg ville vente til helt på halen av den aktive gjæringa for å unngå at humla blir liggende i alt for lenge. Samtidig er du da ganske godt beskytta mot oksidiering fra den lufta som slipper til når du hiver humla oppi. (Jeg har riktignok aldri opplevd det som noe problem, og har kommet til at jeg helst venter til ølet er utgjæra. Men det er et vanlig - og antakelig godt - råd å humle i det gjæringa går mot slutten.)Verdanten har allerede begynt å klukke, 6 timer etter tapping på gjæringsbøtte, kjølte til 18 grader men klarer ikke lavere enn 20 grader i rommet
Når skal denne tørrhumles, venter jeg til 1.020 ?
En kamerat av meg brukte en bazooka da han meska i gjæringsbøtte, sånn at han kunne tappe gjennom krana. Trur det funka fint. Ellers kan du antakelig gjøre som jeg har måttet gjøre et par ganger fordi slangen fra falskbunnen til krana hadde hoppa av. Jeg lirka bare meskespaden ned mellom meskeposen og krana sånn at det blei et lite rom der, og fikk tappa helt greit.ikke den jeg tenkte på ihvertfall, og jeg tenker nok at det uansett blir en biab løsning
Brukte denne, og jo det var klønete, fordi den er ikke konisk i bunn så måtte ta tak i ett av de nederste hjørnene så det andre hjørnet ble det første som gikk i bøtta for å unngå gris. Det løste seg når jeg gikk over til TheBrewBag 35L, den er konet i bunn og strekker seg ikke.
Dessverre fungerer ikke den meskeposen til EBIAB fordi maskene er for fine til kontinuerlig sirkulering så jeg kan sende den til deg om du vil
Skal finne frem en av mine gamle BS bøtter og teste, men den store fordelen med posen er at den er smalere i bunn og at den ikke streker seg.Gjerne det hvis du mener den passer
Gjenbruk er bra, men ikke noe stresse med
Trenger ingenting, det går som brevpost og blir sikkert nånåtyvekroner, det har jeg råd tilHerlig, kanskje jeg skal prøve å kansellere den billigposen jeg bestilte da
Hvor mye skal du ha? Betaler i hvertfall frakt
I tilfelle noen andre kan dra nytte av det. Har hatt denne pumpen i hus et par dager og har fått prøvd både et digitalt potmeter (pwm vha arduino uno) og et analogt potmeter. Begge deler fungerer utmerket til å regulere hastighet på pumpe fra passe meske-sirkulasjon og "full skuv", som jeg tror skal egne seg bra til whirlpool og ikke minst hurtig flytting av vann. Adjø til tårnbygging for å få flyttet vann og vørt frem og tilbake.Er det noen med litt innsikt som kan forklare hvordan denne pumpen er ment å styres. 0 - 5 V?
går med planer om å integrere en pumpe i bryggeriet, og hadde sett for meg å kunne regulere pumpen vha for eksempel et potmeter (må vel noe mere dilldall til i tillegg til potmeteret)
kan man regulere den enklere varianten (som brewshop selger) som ikke har den tredje "blå" lederen for analog input på en enkel måte
vil en 24v pumpe for eksempel kunne reguleres med såkalt pulsbreddemodulering (eller dimmes sagt på en annen måte)
Vil det kreve mye duppeditter (og i så fall hvilke?) og dermed bli unødvendig kostbart?
Har som dere kanskje forstår, ikke fagbrev innen dette. håper dog noen er i stand til å forstå hva jeg prøver å spørre om og at jeg ikke er helt ute på viddene med dette.
Fuggle,Hm, har en oppskrift på belgisk trippel jeg tenkte å lage, men ser at bryggselv ikke selger Styrian Goldings, hva kan jeg bytte den ut med?
Oppskriften sier 40 ish SG 5,4% på 60 min boil og 30g SG på 15 min boil.
East Kent Goldings eller Saaz kanskje..?Hm, har en oppskrift på belgisk trippel jeg tenkte å lage, men ser at bryggselv ikke selger Styrian Goldings, hva kan jeg bytte den ut med?
Oppskriften sier 40 ish SG 5,4% på 60 min boil og 30g SG på 15 min boil.
Forventet pre-boil gravity og Original Gravity er hos meg likt, er ikke det litt rart?
Hva kan det komme av, temp på vørter skal være lik ved måling, er det andre faktorer?
Okey er det månen eller høyttrykket kanskje?ja, det er no rart som foregår gir tia
Er det så enkelt som at du bommer på forventa Pre-boil gravity?Forventet pre-boil gravity og Original Gravity er hos meg likt, er ikke det litt rart?
Hva kan det komme av, temp på vørter skal være lik ved måling, er det andre faktorer?
Når henter du Pre-boil prøven din. Jeg rotet mye med dette i starten. Etterhvert fikk jeg råd her på forumet å hente pre-boil prøven like etter det hadde kokt opp. Tror jeg bare har brygget en gang etter jeg begynte med dette, men da var det i det logikk i forholdet mellom resultatene.Forventet pre-boil gravity og Original Gravity er hos meg likt, er ikke det litt rart?
Hva kan det komme av, temp på vørter skal være lik ved måling, er det andre faktorer?