Hva jeg gjør og hva jeg burde gjøre er jo ikke nødvendigvis det samme. Det jeg gjør, er å pusse tennene på rullene; dvs. jeg børster godt av dem med en tannbørste. Og så kjører jeg tørr malt gjennom på slutten etter å ha malt kondisjonert malt. Det man bør gjøre, kan du lese om her: https://bisonbrew.com/how-to-clean-grain-mill/Kjører på med flere dumme spørsmål her. Jeg antar det er lurt å kjøre 1 kilo malt eller hurtigris gjennom mølla, er den ene eller andre foretrukket? Og hvordan vedlikeholder dere mølla? Og hvor ofte?
Du trenger nok ikke så mye. I instruksjonen til min Mattmill var det bare anbefalt å kaste de første 200g malt man kjører gjennom, som vil fange opp eventuell olje fra produksjon.Kjører på med flere dumme spørsmål her. Jeg antar det er lurt å kjøre 1 kilo malt eller hurtigris gjennom mølla, er den ene eller andre foretrukket? Og hvordan vedlikeholder dere mølla? Og hvor ofte?
Ikke drill, men jeg har sett flere som bruker en hastighetsregulert mørtelblander, fastspent.Det ser ut som jeg trenger en ny drill til maltmøllen, hadde en bosch liggende, den leverer 38nm og den klarer å kjøre, men ikke på lav hastighet. Er det noen anbefalt minimum nm, jeg har også en slagdrill med ledning, men med manuell stramming av chuck og vekta så blir det klønete greier.
Så jeg er ute etter en håndholdt batteridreven drill, men jeg vil gjerne ha noe som varer men som kan holdes enkelt med 1 hånd. Forslag?
Test dette først:Det ser ut som jeg trenger en ny drill til maltmøllen, hadde en bosch liggende, den leverer 38nm og den klarer å kjøre, men ikke på lav hastighet. Er det noen anbefalt minimum nm, jeg har også en slagdrill med ledning, men med manuell stramming av chuck og vekta så blir det klønete greier.
Så jeg er ute etter en håndholdt batteridreven drill, men jeg vil gjerne ha noe som varer men som kan holdes enkelt med 1 hånd. Forslag?
Takk for utfyllende svar. Kanskje forsøke tørrgjæralternativetTrur wlp095 er den samme. Ellers er Wyeast 1318 den klart mest brukte til NEIPA, og jeg kan garantere at du vil bli fornøyd med den. Andre alternativer er Imperial A38 Juice, som jeg også har fått godt resultat med. Ellers er WLP1066 London Fog velkjent. (Kinn brygger nå sin tidligere hvite IPA (som vel nå må kalles en NEIPA), Skoddehav, med den.) Et tørrgjæralternativ er Verdant fra Lallemand, som jeg veit at @Holmentoppen er kejmefornøyd med.
Litt lesestoff: https://beermaverick.com/the-complete-guide-to-the-conan-strain-of-yeast/
Jeg har en mørtelblander, og jeg har sett på motor, problemet for min del er at jeg ikke kan ha et fast oppsett noen veier så det hadde blitt for tungvindt å skulle stu det vekk, jeg må rett å slett rydde og lage hyller i boden om jeg skal få plass til å kjøpe sekker med malt, og i følge kona tar egentlig denne hobbyen allerede mer plass enn en hobby burde gjøre, men teoretisk sett er det bare 15 år til eldste flytter utIkke drill, men jeg har sett flere som bruker en hastighetsregulert mørtelblander, fastspent.
MJØLNER MØRTELBLANDER 1200W Ø120MM VISP
www.megaflis.no
Jeg ble veldig fornøyd med min motoriserte utgave med Bosch vindusviskelmotor bygget etter beskrivelsen til Holmentoppen.
Bygg en motorisert maltmølle
Dette er jo ikke noe man trenger om man bare brygger 8 – 10 batcher i året, men for meg er det faktisk helt nødvendig å kunne drive maltmølla handsfree med en fast motor. Sjekket litt rundt på diverse forum, og kom til at en viskermotor har tilstrekkelig moment, passe hastighet – og ikke minst...www.holmentoppen.no
Har samme mølle som deg Kloakk, og ikke noe å utsette på den.
Siden jeg faller inn i kategorien "instant gratification monkey" så ble det en ny drill. Og @Ravneklo forklarte at kondisjonert malt krever enda mer moment så da er jeg rimelig sikker på at den stakkars Boschen som kona fikk hos far sin ikke hadde klart jobben, i alle fall ikke over tid. For ikke å snakke om at hadde den blitt ødelagt hadde ikke bare forholdet med kona surnet, men også svigerfar hadde sendt blikk som kan drepe.Test dette først:
Lav hastighet er oppskrytt. Jeg kjører på høy hastighet, og drar maltet gjennom på no time, på 0,9 mm. Forutsetninga er at maltet er kondisjonert; hvis ikke blir det istykerrevne skall og veldig mye mjøl. Men med kondisjonert malt får jeg virkelig perfekt resultat; fine skall og godt knust stivelse. Hvis jeg gidder, kjører jeg det gjennom en ekstra gang for å få mest mulig mjøl ut av stivelsen. Med batch sparge har jeg aldri problemer med tett mesk.
1,2mm. Aldri prøvd kondisjonert, ennå noe å teste.. Mer skånsomt og mindre støv, right?Samme mølla ja, hvilken størrelse knuser du på?
1,2mm, jeg har antatt jeg må forholde meg til de markeringene som er på mølla, og da kan jeg velge mellom 1,14mm eller 1,4mm. Prøvde 1,14mm og da ble skallene rimelig revet, dette på 400+ rpm dog.1,2mm. Aldri prøvd kondisjonert, ennå noe å teste.. Mer skånsomt og mindre støv, right?
Jepp... aldri gått tilbake ...1,2mm. Aldri prøvd kondisjonert, ennå noe å teste.. Mer skånsomt og mindre støv, right?
Det er mulig at det trengs mer moment for å dra kondisjonert malt, men når du ikke trenger å dra rundt på lav hastighet, går det fint likevel. At det går greit å kjøre på høy hastighet, er kun basert på egen erfaring - men akkurat her velger jeg å si at anekdotisk bevis er godt nok. (Trur jeg kjører gjennom 5 kg malt på under et minutt.)Siden jeg faller inn i kategorien "instant gratification monkey" så ble det en ny drill. Og @Ravneklo forklarte at kondisjonert malt krever enda mer moment så da er jeg rimelig sikker på at den stakkars Boschen som kona fikk hos far sin ikke hadde klart jobben, i alle fall ikke over tid. For ikke å snakke om at hadde den blitt ødelagt hadde ikke bare forholdet med kona surnet, men også svigerfar hadde sendt blikk som kan drepe.
Så jeg anser dette som en god investering Gikk for en børsteløs dewalt med 65nm. Jeg håper den holder noen år. Og takk for tipset om at kondisjonert malt kan kjøres på høyere rpm uten å rive skallet, det hadde jeg ikke fått med meg
Vis vedlegget 53638
Siden vi nå er inne på det, blir kverningsgraden mindre viktig med kondisjonert malt? Jeg får et inntrykk av at du kjører det aller meste på 0,9mm mens jeg syns 1,14mm ga stort sett revet korn, ikke at det ble så mye mel av den grunn.Det er mulig at det trengs mer moment for å dra kondisjonert malt, men når du ikke trenger å dra rundt på lav hastighet, går det fint likevel. At det går greit å kjøre på høy hastighet, er kun basert på egen erfaring - men akkurat her velger jeg å si at anekdotisk bevis er godt nok. (Trur jeg kjører gjennom 5 kg malt på under et minutt.)
Men han var gild, den nye drillen.
Ja, jeg trur du kan si det sånn. Jeg kjører alt på 0,9, som du sier. Trur rett og slett ikke jeg får stilt mølla trangere, og har ikke noe behov for det, heller. Så jeg har ikke testa finere knusing, men jeg trur du greit kan stille den enda trangere uten å få rivi opp skallet.Siden vi nå er inne på det, blir kverningsgraden mindre viktig med kondisjonert malt? Jeg får et inntrykk av at du kjører det aller meste på 0,9mm mens jeg syns 1,14mm ga stort sett revet korn, ikke at det ble så mye mel av den grunn.
Samme regime som meg det... hvete, rug og spesialmalt jeg synes virker litt små i korna kverner jeg tørt til slutt... og får rensa kverna samtidig..Ja, jeg trur du kan si det sånn. Jeg kjører alt på 0,9, som du sier. Trur rett og slett ikke jeg får stilt mølla trangere, og har ikke noe behov for det, heller. Så jeg har ikke testa finere knusing, men jeg trur du greit kan stille den enda trangere uten å få rivi opp skallet.
Jeg har i grunnen vært mest opptatt av å være sikker på at alt, både MO og hvete, blir skikkelig knust, sånn at jeg ikke får noe effektivitetstap pga. for dårlig knusing. Så lenge jeg oppnår det, er det ikke noe poeng å tyne ut en liten effektivitetsgevinst ved å knuse så fint som mulig. Den gevinsten er så liten at det har null betydning.
Kombinasjonen av kondisjonering og 0.9mm funker ideelt for meg, med det utstyret jeg har, som er ei litt sliten MM3-mølle og drill. Så lenge det henger i hop, er det greit.
Hveten blir knust i på 0.9mm, men rug og havre går gjennom. Dem kjører jeg i blender, og blander det mjølet jeg da får ned i det kverna maltet.Samme regime som meg det... hvete, rug og spesialmalt jeg synes virker litt små i korna kverner jeg tørt til slutt... og får rensa kverna samtidig..