Jo, men gitt at de er løst?Ikke nødvendigvis. Forskjellige stoffer kan ha forskjellig løselighet, kan gjerne være noen ting kan komme ut bortimot 100% om man klemmer litt på masken, andre ting kan kreve mye skyllevann. (jfr de beryktedekantanninene som man kan få ut om masken klemmes for mye og hardt)
Hentet i dag 25 kg forhåndsbestilt Chateau Pilsner hos Strømmen (det var planen)....hadde de lagt noe helt annet Belgisk på pallen uten å si ifra på forhand. Håper de ikke gjør det sammen trikse når man bestiller mindre mengder...da oppdager du ikke at du ikke får det du har bestilt...altså....shit.....det var skuffende og tilliten fikk en liten knekk (går fort over) og morgens bryggedagen gikk i dass denne gangen.Malt fra 2020 er jo innafor (siste avling) – og kanskje også 2019. Men 2018 høres for gammelt ut. De sekkene jeg har på lager går ut i 2022 og 2023.
Nå blei jeg litt nysgjerrig. Hva var det du fikk i stedet?Hentet i dag 25 kg forhåndsbestilt Chateau Pilsner hos Strømmen (det var planen)....hadde de lagt noe helt annet Belgisk på pallen uten å si ifra på forhand. Håper de ikke gjør det sammen trikse når man bestiller mindre mengder...da oppdager du ikke at du ikke får det du har bestilt...altså....shit.....det var skuffende og tilliten fikk en liten knekk (går fort over) og morgens bryggedagen gikk i dass denne gangen.
Det var ikke Dingemanns, og det de hadde på palen var sikkert av god kvalitet, men det er ikke poenget: du må kunne stole på hverandre. Jeg fikk pengene tilbake og må nå lete videre. (har planlagt 5 batcher Belgisk (Tripple, Double, Blond, Lager og Pils). Spesial Malt fikk jeg denne uken fra Ølbrygging, med sertifikat nr. og Marina fra Chateau hjalp meg med de parameterne jeg trenger.Nå blei jeg litt nysgjerrig. Hva var det du fikk i stedet?
Det var neppe med vilje. Du får anbefale en god optiker.
Det var Brewferm, husker det nå - Brouwland branding - Brouwland nevner ikke hvorfra de kjøper…..så det var kanskje Chateau likevel. Brouwland pris er 190 NOK per 25 kg.Det var ikke Dingemanns, og det de hadde på palen var sikkert av god kvalitet, men det er ikke poenget: du må kunne stole på hverandre. Jeg fikk pengene tilbake og må nå lete videre. (har planlagt 5 batcher Belgisk (Tripple, Double, Blond, Lager og Pils). Spesial Malt fikk jeg denne uken fra Ølbrygging, med sertifikat nr. og Marina fra Chateau hjalp meg med de parameterne jeg trenger.
Det der går nok helt greit, oksidering ville jeg i alle fall ikke bekymret meg for, og det har sikkert vært såpass med utsig av CO2 at noe har neppe kommet inn hellerJeg har et kjempedumt spørsmål. Jeg har satt mitt første brygg. Ekstrakt. I natt har gjæren hatt skikkelig fest, og ser nesten ut som den har ploppet tom gjærlåsen. Jeg har fylt den igjen nå. Vet ikke hvor lenge den har stått tom. Eller om den var tom i det hele tatt. Finner vel ut om ølet smaker papp Jeg antar at denne stormgjæringen ikke pågår i to uker og at man ikke trenger å etterfylle gjærlåsen så ofte?
Neida. Du greier deg egentlig godt uten gjærlås under stormgjæringa. Bare sørg for at ikke noe kan dette nedi ølet. Mange bryggerier gjærer i åpne kar, f.eks. Kinn. Luftkontakt er ikke så farlig før mot slutten, da gjæren ikke lenger er særlig aktiv. Gjæren tar seg nemlig raskt av oksygenet, og ved romtemperatur går heller ikke oksideringsprosessene særlig raskt. Det er nok mye unødvendig styr rundt dette med å holde luft unna. Men det er viktig å unngå å få uønska mikroorganismer nedi brygget, sjølsagt. (Kinn overfører forøvrig til lukka tank etter at stormgjæringa er over.)Jeg har et kjempedumt spørsmål. Jeg har satt mitt første brygg. Ekstrakt. I natt har gjæren hatt skikkelig fest, og ser nesten ut som den har ploppet tom gjærlåsen. Jeg har fylt den igjen nå. Vet ikke hvor lenge den har stått tom. Eller om den var tom i det hele tatt. Finner vel ut om ølet smaker papp Jeg antar at denne stormgjæringen ikke pågår i to uker og at man ikke trenger å etterfylle gjærlåsen så ofte?
og stormen roer seg vanligvis etter noen dagerJeg har et kjempedumt spørsmål. Jeg har satt mitt første brygg. Ekstrakt. I natt har gjæren hatt skikkelig fest, og ser nesten ut som den har ploppet tom gjærlåsen. Jeg har fylt den igjen nå. Vet ikke hvor lenge den har stått tom. Eller om den var tom i det hele tatt. Finner vel ut om ølet smaker papp Jeg antar at denne stormgjæringen ikke pågår i to uker og at man ikke trenger å etterfylle gjærlåsen så ofte?
Du har jo fått gode svar allerede, men jeg kan legge til at hvis du fyller gjærlåsen med sprit og ikke starsan skummer det ikke over. Det hender jeg gjør det hvis det gjærer for heftig.man ikke trenger å etterfylle gjærlåsen så ofte?
Lurt, men det har jeg jo ikke. Litt maltwhisky i cask strength, derimot, klarer jeg alltid å oppdrive.Starsan med en dråpe de-foam gjør jobben
Ethvert problem har en løsning, og i ditt tilfelle er det Deuterium (D2O) – eller tungtvann, som det heter på folkemunne. Fylles rett i vannlåsen – og holder seg på plass gjennom den kraftigste stormgjæring. En flaske holder i årevis.Jeg har et kjempedumt spørsmål. Jeg har satt mitt første brygg. Ekstrakt. I natt har gjæren hatt skikkelig fest, og ser nesten ut som den har ploppet tom gjærlåsen. Jeg har fylt den igjen nå. Vet ikke hvor lenge den har stått tom. Eller om den var tom i det hele tatt. Finner vel ut om ølet smaker papp Jeg antar at denne stormgjæringen ikke pågår i to uker og at man ikke trenger å etterfylle gjærlåsen så ofte?
Smart! Og skulle den bli sugd ned i gjæringskaret under cold crash, så vil den jo legge seg på bunn, og blir dermed ikke med i flaskeneEthvert problem har en løsning, og i ditt tilfelle er det Deuterium (D2O) – eller tungtvann, som det heter på folkemunne. Fylles rett i vannlåsen – og holder seg på plass gjennom den kraftigste stormgjæring. En flaske holder i årevis.
https://www.isowater.com/heavy-water-for-sale-purchase/
Jeg brygga en pils med OG på 1.046 med 100% Barke. Kjørte no sparge, og fikk et utbytte på 73%, og det er helt normalt på mitt system.Prøvde google, men uten hell. Altså jeg planlegger å teste Weyermann Barke pilsner og såvidt jeg har fått med meg er utbytte flott. Menne Brewfather skal ha det til at potensial SG er 1.035 og ikke 1.038 som de fleste andre pilsner malten, det kan vel ikke stemme.
Noen med erfaring som har lyst å komme med noe vettug?
Har ikke merket noe forskjell sammenlignet med Bestmalz pils. Men har ikke sjekket så nøye. Tror ikke det har noen praktisk betydning.Prøvde google, men uten hell. Altså jeg planlegger å teste Weyermann Barke pilsner og såvidt jeg har fått med meg er utbytte flott. Menne Brewfather skal ha det til at potensial SG er 1.035 og ikke 1.038 som de fleste andre pilsner malten, det kan vel ikke stemme.
Noen med erfaring som har lyst å komme med noe vettug?
Notert og takk, da setter jeg den til 1.038 i BrewfatherJeg brygga en pils med OG på 1.046 med 100% Barke. Kjørte no sparge, og fikk et utbytte på 73%, og det er helt normalt på mitt system.
Høres bra ut, som sagt prøver i denne omgang å endre til 1.038, og i oppskriften min avgjør det om jeg får 4,3% eller 4,7%, så allverdens er det jo ikke, men vil jo gjerne treffe talleneHar ikke merket noe forskjell sammenlignet med Bestmalz pils. Men har ikke sjekket så nøye. Tror ikke det har noen praktisk betydning.