MO har mer "karakter" i form av kjeks/toast-toner. Og ja, det er byggsorten som er det viktige der.Takk for svar. Følger opp med flere dumme spørsmål.
Hva er forskjellen på Best Pale Ale Malt, og Crisp Maris Otter Ale Malt. Har jeg forstått det rett er Maris Otter en eldre byggsort, men hva har det å si for meg som brygger hjemme? Burde kanskje stilt dette direkte til Bryggselv.
Har du prøvd å løsne på kontramutteren? Har den samme, og den er lett å justere med fingrene, men forutsetter at mutter er løs.Noen som har forslag til en løsning med håndtak på denne regulatoren? Må ha tang for å vri den rundt...
Kontramutteren er løs ja. Er det noe smørebehov på en slik regulator?Har du prøvd å løsne på kontramutteren? Har den samme, og den er lett å justere med fingrene, men forutsetter at mutter er løs.
Kontramutteren er løs ja. Er det noe smørebehov på en slik regulator?
Kan skruen skrus helt ut uten problem?Kan hjelpe med litt fett på gjengene da. Skrur du skruen ut, så bør den gå lett å fint når den ikke har kontakt med fjæren.
Ja det skal gå fint, den trykker bare på en fjær, lar du regulatoern stå med skruen opp som på bildet du sendte, så skal ingen ting skje. Jeg har ikke hatt oppe regulatoren, men det kan være en skive mellom fjær og skrue som ksnskje kan foskyve seg hvis du herjer rundt med regulatiren uten skruen, men skrur du skruen bare ut og inn så så bør fjær og skrive hold seg på plass.Kan skruen skrus helt ut uten problem?
Da avventer jeg til du er hjemme fra jobbJa det skal gå fint, den trykker bare på en fjær, lar du regulatoern stå med skruen opp som på bildet du sendte, så skal ingen ting skje. Jeg har ikke hatt oppe regulatoren, men det kan være en skive mellom fjær og skrue som ksnskje kan foskyve seg hvis du herjer rundt med regulatiren uten skruen, men skrur du skruen bare ut og inn så så bør fjær og skrive hold seg på plass.
Føler du deg usikker, så kan jeg teste på min regulator nå etter jobb, så er vi sikkre på at det går bra. Jeg er vant til å mekke på slike ting
Er dette en CO2 regulator?Kan hjelpe med litt fett på gjengene da. Skrur du skruen ut, så bør den gå lett å fint når den ikke har kontakt med fjæren.
Skrudde ut skruen og tok på noe WD40, så ble det litt lettere med en gang. Takk for hjelpen
Hvordan oppfører BE-134 seg mtp. krausen? Det ble 27liter i en 30liter bøtte, blow-off slange uten tvil?
Ahh.. amatørmessig av meg å ikke ta en titt i den tråden der igjen før jeg spør. Slange montert! Starter den på 19C.
Du lever på kanten, anbefaler blow off slange. Vørterstyrke og gjæringstemperatur spiller kanskje også inn?
Gjærer du åpent blir det vanligvis litt mindre krausen. Jeg gjærer i plastbøtter, med BE-134 legger jeg bare lokket på uten å forsegle det. Dette gir gjæren bedre tilgang på oksygen og antakelig bedre gjærhelse. Når krausen trekker seg tilbake og stormgjæring er over skal temperaturen opp, da er det greit å forsegle.
Du lever på kanten, anbefaler blow off slange. Vørterstyrke og gjæringstemperatur spiller kanskje også inn?
Romtemperatur er så vidt jeg veit nokså midt i blinken for cider. Men hvis du har kjøpt et ekstraktsett må det vel være mulig å finne en anbefalt temperatur for det settet - med eventuell medfølgende gjær? (Gjærtype kan jo spille en rolle, så klart.)Hvor nøye er det med gjæringstemperatur for Cider ekstrakt sett? Holder det å sette det i et rom med ca 20-22 grader, uten noe form for temperaturkontroll? Har litt lite gjæringskapasitet frem mot sommeren.