Tråden for dumme spørsmål.

Kan skruen skrus helt ut uten problem?
Ja det skal gå fint, den trykker bare på en fjær, lar du regulatoern stå med skruen opp som på bildet du sendte, så skal ingen ting skje. Jeg har ikke hatt oppe regulatoren, men det kan være en skive mellom fjær og skrue som ksnskje kan foskyve seg hvis du herjer rundt med regulatiren uten skruen, men skrur du skruen bare ut og inn så så bør fjær og skrive hold seg på plass.
Føler du deg usikker, så kan jeg teste på min regulator nå etter jobb, så er vi sikkre på at det går bra. Jeg er vant til å mekke på slike ting
 
Ja det skal gå fint, den trykker bare på en fjær, lar du regulatoern stå med skruen opp som på bildet du sendte, så skal ingen ting skje. Jeg har ikke hatt oppe regulatoren, men det kan være en skive mellom fjær og skrue som ksnskje kan foskyve seg hvis du herjer rundt med regulatiren uten skruen, men skrur du skruen bare ut og inn så så bør fjær og skrive hold seg på plass.
Føler du deg usikker, så kan jeg teste på min regulator nå etter jobb, så er vi sikkre på at det går bra. Jeg er vant til å mekke på slike ting
Da avventer jeg til du er hjemme fra jobb :)
 
Kan det være gjengene som er ødelagt om skruen går veldig tregt? Den skal gå tregt når den skrus nok inn til å gi trykk og presser mot fjæren, men går den også tregt når den skrus langt ut?
 
Hvordan oppfører BE-134 seg mtp. krausen? Det ble 27liter i en 30liter bøtte, blow-off slange uten tvil?
 

Du lever på kanten, anbefaler blow off slange. Vørterstyrke og gjæringstemperatur spiller kanskje også inn?
Gjærer du åpent blir det vanligvis litt mindre krausen. Jeg gjærer i plastbøtter, med BE-134 legger jeg bare lokket på uten å forsegle det. Dette gir gjæren bedre tilgang på oksygen og antakelig bedre gjærhelse. Når krausen trekker seg tilbake og stormgjæring er over skal temperaturen opp, da er det greit å forsegle.
 
Hvor nøye er det med gjæringstemperatur for Cider ekstrakt sett? Holder det å sette det i et rom med ca 20-22 grader, uten noe form for temperaturkontroll? Har litt lite gjæringskapasitet frem mot sommeren.
 
Hvor nøye er det med gjæringstemperatur for Cider ekstrakt sett? Holder det å sette det i et rom med ca 20-22 grader, uten noe form for temperaturkontroll? Har litt lite gjæringskapasitet frem mot sommeren.
Romtemperatur er så vidt jeg veit nokså midt i blinken for cider. Men hvis du har kjøpt et ekstraktsett må det vel være mulig å finne en anbefalt temperatur for det settet - med eventuell medfølgende gjær? (Gjærtype kan jo spille en rolle, så klart.)
 
Redusere koketid? Ser David Heath har lagt ut en video der han mener koketiden kan reduseres til 30 min. Med dagens høye strømpriser er det kanskje en ide. Han må øke humletilsetningene noe for å nå samme IBU. Er det en god ide tro?
 
Kan være greit å ha i bakhodet hva små forskjeller det kan gi, hvis det er et øl man har laget mange ganger før, og alt etter type øl..

En halvtime er jo bare en halvtime hvis man koker i en time til vanlig, men det er også bare halvparten.

Bitterhet er jo nevnt, men også potensielle maillard-forskjeller, og DMS-nivåer blir litt annerledes.
 
men også potensielle maillard-forskjeller, og DMS-nivåer blir litt annerledes.

forutsetningen er vel at man ikke får maillardreaksjoner og eller DMS med moderne malt og 30 min koketid
Når det er sagt så prøvde jeg det i fjor og det var "noe" jeg ikke likte så har gått tilbake til 60 -75 min koketid
Syntes egentlig bryggedagen blir mer behagelig på den måten også
 
Jeg skal bruke laktose for første gang til helgen og skal tilsette siste 15 min av kok. Jeg har dampkondensator og har litt vanskelig for å kunne røre under, og rett etter, tilsetning. Løser det seg greit opp av seg selv, eller er det stor fare for at det svir seg på elementene osv?
 
Jeg skal bruke laktose for første gang til helgen og skal tilsette siste 15 min av kok. Jeg har dampkondensator og har litt vanskelig for å kunne røre under, og rett etter, tilsetning. Løser det seg greit opp av seg selv, eller er det stor fare for at det svir seg på elementene osv?
trur det løser seg ganske greit. Men en enkel løsning er vel å tappe ut litt vørter og løse det opp i det?
 
Sitter å hører på en podcast om no-chill, og får inntrykket av at det er mest vanlig å helle varm vørter i en blastikkbøtte som tåler det og la den kjøles ned.
Ville det ikke vært bedre å la vørtern kjøles ned i kokekjelen? Jeg kan ihvertfall tenke på to ting som er bedre den veien; kjelen er av metal som leder varme bedre enn plastikk så nedkjølingen går fortere, og hvis du heller nær kokende vørter i gjæringsbøtta vil det fortsatt være en del trub igjen, men hvis du lar vørtern kjøles ned i kjelen over natta innbiller jeg meg du får ganske klar vørter.

En 15 liters batch vil vel greit kjøles ned over natta på den måten?
 
Tilbake
Topp