loebrygg
Norbrygg-medlem
Sitter å hører på en podcast om no-chill, og får inntrykket av at det er mest vanlig å helle varm vørter i en blastikkbøtte som tåler det og la den kjøles ned.
Ville det ikke vært bedre å la vørtern kjøles ned i kokekjelen? Jeg kan ihvertfall tenke på to ting som er bedre den veien; kjelen er av metal som leder varme bedre enn plastikk så nedkjølingen går fortere, og hvis du heller nær kokende vørter i gjæringsbøtta vil det fortsatt være en del trub igjen, men hvis du lar vørtern kjøles ned i kjelen over natta innbiller jeg meg du får ganske klar vørter.
En 15 liters batch vil vel greit kjøles ned over natta på den måten?
Ville det ikke vært bedre å la vørtern kjøles ned i kokekjelen? Jeg kan ihvertfall tenke på to ting som er bedre den veien; kjelen er av metal som leder varme bedre enn plastikk så nedkjølingen går fortere, og hvis du heller nær kokende vørter i gjæringsbøtta vil det fortsatt være en del trub igjen, men hvis du lar vørtern kjøles ned i kjelen over natta innbiller jeg meg du får ganske klar vørter.
En 15 liters batch vil vel greit kjøles ned over natta på den måten?