Tråden for dumme spørsmål.

Ferskenessens i stedet for aprikosessens? Blir det noe 1664 blanc klone av det da? :oops:
Heller god fersken essens enn en dårlig aprikos (avhengig av tilbakemeldinger du får på MJ essensen)
Må det være en helt lik klone?
Når du først er i gang kan du eksperimentere med enda en annen smak i ett av fatene.
Mango? Lime? Grapefrukt? Er glad i Blanc selv men likte godt en tilsvarende med appelsin/ mandarin smak i stedet for aprikos.

Greit å variere litt.
 
Noen som har erfaring med dette
A simple way to help cool your fermenting wort is by employing evaporation, the same way our bodies cool themselves on a warm day. Rather than allowing the wort itself to evaporate, place the fermenter in a large tub or pan of water and cover it with a t-shirt or other material that can wick the water out of the pan and let it evaporate from the outer surface of the fermenter, cooling it in the process. This method works best when the air surrounding the wet t-shirt is dry and/or circulated by a fan, allowing for increased evaporation of the water. Evaporative cooling using this technique can keep a fermenter approximately 5 to 15 degrees Fahrenheit (5.5 to 8.3 degrees Celsius) cooler than the surrounding air.
Funker det? Hvor effektivt er det uten vifte?
I følge BYO kan du holde temperaturen 5 -8 grader under "ambient". Det høres jo ikke så værst ut
Hvis jeg plasserer karet i dusjen kan jeg i tillegg dusje t-shorta med kaldt vann innimellom ved behov
 
Hvis en vil finne igjenn et innlegg ved å trykke på bokmerkeknappen over. Hvor finner igjenn det bokmerket?
Spørr for en venn......
 
Min første NEIPA ble tappet på fat for 1 måned siden, og har begynt å oksidert. Er det for dårlig purging som er årsaken? Den ble tappet rett fra en trykksatt Apollo gjæringskar. Overførte ikke med mottrykk, men lot sikkerhetsventilen i corneliusfatet stå åpen.
 
Min første NEIPA ble tappet på fat for 1 måned siden, og har begynt å oksidert. Er det for dårlig purging som er årsaken? Den ble tappet rett fra en trykksatt Apollo gjæringskar. Overførte ikke med mottrykk, men lot sikkerhetsventilen i corneliusfatet stå åpen.
Hvis du bare purget fatet er nok det forklaringen. Det beste er å fylle fatet med starsan og så presse denne ut med CO2. Så overføre med trykk hvor du gjerne kan bruke sikkerhetsventilen til fatet som spunding valve
 
Noen som har erfaring med dette

Funker det? Hvor effektivt er det uten vifte?
I følge BYO kan du holde temperaturen 5 -8 grader under "ambient". Det høres jo ikke så værst ut
Hvis jeg plasserer karet i dusjen kan jeg i tillegg dusje t-shorta med kaldt vann innimellom ved behov
Det funker, i teori.. Vanskelig å trekke ut noen tall på det siden det er ambient, og ikke i et lukket system.. hvor parameterne er like, for å se forskjell..

Enkleste i steden for å drive å styre med det er vel å finne en gjær som fikser temperaturen. Og så får du dusjet og..
 
Det funker, i teori.. Vanskelig å trekke ut noen tall på det siden det er ambient, og ikke i et lukket system.. hvor parameterne er like, for å se forskjell..

Enkleste i steden for å drive å styre med det er vel å finne en gjær som fikser temperaturen. Og så får du dusjet og..

Jeg klarer meg fint uten å dusje mens det stormgjærer :p
 
Jeg har et par øl nå som jeg ikke helt fornøyd med en Barley Wine og to Belgiske, Tripel/blond som jeg ønsker å eksperimentere litt med i sommer
Kirsebær, eik, brett /surøl
Siden jeg er fersk på det med surøl. Hva er nå beste metoden med det ølet jeg har?
 
Ok, skal væe først til å si dette ikke er ett dumt spørsmål, men likevel velger jeg denne tråden.

Har en pose Saisongjær fra Bootleg Biology: The Mad Fermentationist Saison Blend. Har mer en nok (for sommeren) av D'erpe Mere klona og ser etter annen type saison. Har innkommende WLP 565 så er dekket for evt forsøk på Tank7 eller Brett Saison. Noen som har godt forslag til humling av Saison gitt denne gjær fra Bootleg Biology?
 
Jeg har et par øl nå som jeg ikke helt fornøyd med en Barley Wine og to Belgiske, Tripel/blond som jeg ønsker å eksperimentere litt med i sommer
Kirsebær, eik, brett /surøl
Siden jeg er fersk på det med surøl. Hva er nå beste metoden med det ølet jeg har?
Hvor tørr vil du ha den?
Har du humlet endel kan det være at det er bedre å satse på å tilsette laktol for syrlighet. Ellers; anbefaler brett. Min favoritt er Roeselaire, men skal teste noen Omega varianter nå. Suburban brett funker med kirsebær. Dra på selvplukk, bruk MYE bær. 30%. Knus bæra etter ett starsan bad. Skal du ha kriek-smaken, (dvs marsipan), trenger du godt med tid. Ev kan du forsøke å knuse noen av steinene, så du raskere får tilgang på blåsyra. Og kirsebær har mye syrlighet.
En Barley Wine kan nok ha mye mat til Brett’en, men kanskje for bitter? IBUene tar knekken på laktobaseluskene. Og surt funker ikke smaksmessig med bitter.

Går jo ann å kjøre kun Brett, og droppe surølaspektet. Brett har det jo med å rydde opp og transformere smaker. Og bitterhet er da ikke noen issue.
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp