Stian Andreassen
Norbrygg-medlem
Kjøpte en sånn på Obs, og prøvde med en cider. Funka dårlig å karbonere på den, den holdt ikke på trykket.
Har prøvd, funker fint så lenge du passer på at korken kommer bent på og er helt tett.Noen som har erfaring med naturlig karbonering på growler med patentkork? Type 2 liter? Er det noe som er uproblematisk eller noe man bør spare seg?
Du skrur kapselkoppen av, normale gjenger. Hvis du benytter en rørtang med gummiert klype eller med tøy mellom, slik at tanga ikke skraper opp kapselkoppen, får du den helt sikkert av.https://www.bryggselv.no/flasking/korkmaskiner/Kronekapsel/Håndkorker-bordmodell-400192-p0000000507
Hvordan i får jeg av 26mm-koppen? Skal flaske 29mm, men får ikke av den som sitter på.
Takk for svar. Om det finnes noen EBC-tall for disse grensene, så er det også fint. Jeg tenker sånn i forhold til typeriktighet og slikt. Grunnen til at jeg spør er at jeg mistenker at min red ale egentlig er en brown ale, men det kommer jo litt an på lyset.rød er rød og brun er brun
amber er egentlig ravgul,
men i ølverden er amber også rød