loebrygg
Norbrygg-medlem
Gleder meg til å smake. Men jeg trur jeg lar mine bli igjen her.
Jeg søren ikke hva jeg tar med jeg, bestemmer meg sikkert i siste liten. Valgets kval
Gleder meg til å smake. Men jeg trur jeg lar mine bli igjen her.
Temperaturkontroll, temperaturkontroll, temperaturkontroll.Jeg var nettopp på usmakkurs, og der er "fenolsk" en av usmakene du blir servert. Jeg veit ikke hvilket stoff som brukes - eller om det er en kombinasjon av flere - men det ligger faktisk ikke så langt unna det du forventer å finne i belgisk øl, bare at det er rimelig ubehagelig. Det er en smak jeg kjenner godt fra egne øl, dessverre, og jeg hadde med et par flasker som blei servert til slutt. Og det var ingen tvil om hva det var.
Eller reinslighet, reinslighet, reinslighetTemperaturkontroll, temperaturkontroll, temperaturkontroll.
Nettopp. Noen gjærtyper er genetisk POF+, andre POF-, og produsentene opplyser om det. (POF = Phenolic Off-Flavours).Jeg vet nå ikke det. Jeg har hatt belgisk gjæret strengt og løst og forholda har vært som de er uten at det ser ut til å væte faktor nr. 1
Jeg tror det kan være andre ting, og gjærtype først og fremst
Jeg har hatt vanskelig for å finne noe jeg kan forbinde det med. Det er jo i og for seg mange ulike fenoler, men den som er den typiske usmaken, klarer jeg egentlig ikke å sette ord på. Har prøvd meg med brent gummi.Fenolsk (usmak) == gasbind/sykehuslukt for meg![]()
Jeg antar det er mange alternativer jeg har gått glipp av og tar gjerne i mot tips til andre løsninger, og har du bilde, sleng gjerne med![]()
Den var midt i blinken, pc'en i bryggeriet står rett ved siden av fatskapene, så da kjører jeg den løsningen, integrering med Brewfather var jo bare helt nydelig, mange takk!Har sånn magnetisk whiteboard folie, ikke optimalt. Vurderer en liten skjerm som kan brukes med Brewboard, uten å ha planlagt hvilken skjerm som skal kjøpes enda.
![]()
BrewBoard.app - Social BrewBoards
Easily create a BrewBoard for your home or craft brewery. Share it with friends and enjoy their feedback.brewboard.app
Knall oppsett, takk for tipsJeg har en whiteboardbit som jeg limer papiretiketter på med melk. Fungerer greit. Vis vedlegget 64365
Stemmer det, har jo vært borti den for en stund siden og gått helt i glemmeboka, om den fungerer like godt og Brewboard ikke har muligheten til å manuelt legge inn tappinger er den nok å foretrekke, takk igjenDu kan også se på Barhelper (norskprodusert) finnes som app og nettløsning.
Sørg for at pH er lavest mulig, og stopp før 1.006, ja mål underveisMot slutten av uka skal jeg brygge en helles, og som vanlig meske over natta og kjøre no-sparge (for hovedbatchen).
Jeg kommer til å meske med 30 liter vann (med sirkulering i Speidel). Så tenker jeg å lage et separat lettøl av skyllevannet.
Men hvor mye skyllevann kan jeg ta sjansen på å bruke uten å risikere astringens?
10 liter er vel i alle fall trygt. Men hva med 25? Bør jeg rett og slett måle underveis med refraktometer og stoppe ved SG på ca 1.010?
Hadde samme issue, kappet bort plasten på døra innvendig og festet kragen rett på skummet, funket bra det.Såååå, kjøleskapsdøra er 0,5mm for tykk for mine 100mm gjennomføringer. Jeg mener å ha sett at noen ikke bruker plastikk kragen. Kan jeg la vær å bruke de? Evt noen andre lure løsninger for å slippe å kjøpe nye gjennomføringer?
Bruker man «skyllebøtte», og mellomtømmer, så er det vel mulig å smake på slutten?Mot slutten av uka skal jeg brygge en helles, og som vanlig meske over natta og kjøre no-sparge (for hovedbatchen).
Jeg kommer til å meske med 30 liter vann (med sirkulering i Speidel). Så tenker jeg å lage et separat lettøl av skyllevannet.
Men hvor mye skyllevann kan jeg ta sjansen på å bruke uten å risikere astringens?
10 liter er vel i alle fall trygt. Men hva med 25? Bør jeg rett og slett måle underveis med refraktometer og stoppe ved SG på ca 1.010?
Jeg tviler på at du risikerer astringens så lenge du bare sørger for at pH i skyllevannet ikke er for høy. Enig med @Glenn.Mot slutten av uka skal jeg brygge en helles, og som vanlig meske over natta og kjøre no-sparge (for hovedbatchen).
Jeg kommer til å meske med 30 liter vann (med sirkulering i Speidel). Så tenker jeg å lage et separat lettøl av skyllevannet.
Men hvor mye skyllevann kan jeg ta sjansen på å bruke uten å risikere astringens?
10 liter er vel i alle fall trygt. Men hva med 25? Bør jeg rett og slett måle underveis med refraktometer og stoppe ved SG på ca 1.010?