For en liter slurry, når jeg trenger 3000 mrd gjærceller. Må vel ha en ti-liters kolbe for at det ikke skal gå aldeles overbord da. Er det ikke nok oksygen med en knapp meter fall fra tappeslangen til gjæringstanken? Bekymringen min var at slurryen var kanskje for fast til at den ble lett nok mikset med vørteren. At den helst bare gikk rett til bunns. Ganske usikker på om magnetrøreren min hadde klart å dra rundt en liter slurry med vørter oppi egentlig..
Tja, si det da. Sikkert ei uke siden jeg målte sist, da var ølet på 1.008 og det var det fremdeles på søndag da jeg tappa. Men gjæra i litermålet stod med alufolie over seg og det rant jo over og ned på bryggebenken. Noe livstegn var det der, og var ikke mange timene etterpå før det var trykk i blowoffen. I går putra det rolig og fint, i dag tidlig var det fin skuddtakt med grove bobler hvert sekund.