Dersom OG på et brygg/vørter/most er så høy at gjæren ikke klarer å sette i gang prosessene sine, kan man da vanne ut, slik at gjæren makter å spise sukker?
Dersom OG på et brygg/vørter/most er så høy at gjæren ikke klarer å sette i gang prosessene sine, kan man da vanne ut, slik at gjæren makter å spise sukker?
Hvis den ikke klarer å sette igang så går det mer på vitalitet på gjæren enn OG.
Jeg gikk iallfall ut ifra at det blir pitchet nok. Men det kan jo være en kombinasjon av underpitch og dårlig vitalitet. Men jeg vil si at underpitch er bedre enn dårlig vitalitet, gitt nok oksygen/næring.Godt å høre. Jeg mener å ha lest et sted eller flere at gjær kan ha trøbbel med å starte opp om OG er for høy.
Eeeehhh... Dette er vel hvorfor jeg skriver i denne tråden. Spørsmålet er kanskje ikke dumt, men handlingene som ledet opp til spørsmålet er vel hva man kan kalle lite gjennomtenkte.
Jeg fikk en oppskrift på ingefærcider av en bekjent, og i den stod det at jeg skulle ha 7,5 liter sukkersaturert vann i tillegg til andre ingredienser. Tidligere i denne tråden fikk jeg vite at hver liter vann kan holde over 2 kg sukker. Så jeg satte i gang og rørte inn sukker. Og rørte. Og rørte. Gjø og fyse, det ble til en tjukk sørpe!
Da jeg forsøkte med mostvekten min, sank den så vidt nedi væsken! Altså er OG på rundt 1180!![]()
Må bare spørre: Premiere på å lage starter med vørterøl. WLP400. Noget gammel gjær (sept 2016), så jeg beregnet 60% levedyktig gjær. Uansett: Etter 24 timer er det bare liiiiiiten antydning til aktivitet. Er ikke slik det pleier å være.Noe jeg har blingset på? Tolmodighetet, kanskje?
Eldre gjær bruker lengre tid siden viabilityen er lavere.
Klassiske nordmenn. De har vorset så lenge det tok før de følte at de kunne gå på byen.Det ER liv. Ser ut som festen begynner nå, tror bare de hadde litt dølt vorspiel.