Hei
Skal sette mitt 3 brygg. Ifølge oppskrift skal humle kokes i 0 min. Skal da humlen tilsettes ved gjæringstempetatur, eller ved start av nedkjøling etter kok?
Det siste.
Hei
Skal sette mitt 3 brygg. Ifølge oppskrift skal humle kokes i 0 min. Skal da humlen tilsettes ved gjæringstempetatur, eller ved start av nedkjøling etter kok?
TakkerDet siste.
Var det denne tråden du tenkte på @Miguel ?
#7?
https://forum.norbrygg.no/threads/brulosophy-podcast.36235/#post-393837
Du tapper en prøve i testrøret, slipper hydrometeret oppi og leser av SG.Hvordan går jeg nå fremover, når skal jeg begynne å måle SG på dunkene osv?
Kan du ikke trykksette de med CO2 da?Heisann, Lurte på om dere kunne belyst et spørsmål for meg.
Har for et par mnd siden gått til innkjøp av 2x 10l fat som jeg har fylt på weissbier. Har fylt på Co2 i begge og fått ut alt av oksygen. De har nå stått et par mnd på kjølen. Men fant etter en stund ut at jeg hadde oversett sukker/karbonerings biten, slik at det nå bare kommer masse skum når jeg tapper fra dem, men ikke noe kullsyre i selve ølen.
Så mitt spørsmål er: Kan jeg nå skru opp fatene og tilsette karboneringssukker, lukke igjen tømme ut oksygen med co2 og la dem stå varmt og karbonere seg ferdig? Eller er disse to satsene nå helt ødelagt?
Setter pris på alt av svar![]()
Høres jo ut som om du har kullsyre i ølet ditt, men at tappinga ikke er optimal? Hva er dimensjon og lengde på tappeslangen, og hva er trykket du bruker for å drive ut ølet?Heisann, Lurte på om dere kunne belyst et spørsmål for meg.
Har for et par mnd siden gått til innkjøp av 2x 10l fat som jeg har fylt på weissbier. Har fylt på Co2 i begge og fått ut alt av oksygen. De har nå stått et par mnd på kjølen. Men fant etter en stund ut at jeg hadde oversett sukker/karbonerings biten, slik at det nå bare kommer masse skum når jeg tapper fra dem, men ikke noe kullsyre i selve ølen.
Så mitt spørsmål er: Kan jeg nå skru opp fatene og tilsette karboneringssukker, lukke igjen tømme ut oksygen med co2 og la dem stå varmt og karbonere seg ferdig? Eller er disse to satsene nå helt ødelagt?
Setter pris på alt av svar![]()
Kan du ikke trykksette de med CO2 da?
Edit: Om de har stått med trykk på: Har du husket å skru ned til serveringstrykk før du tapper?
Høres jo ut som om du har kullsyre i ølet ditt, men at tappinga ikke er optimal? Hva er dimensjon og lengde på tappeslangen, og hva er trykket du bruker for å drive ut ølet?
Skru ned trykket, slipp ut litt gass av ventilen på toppen av fatet, skjenk deg et glass og se hva som skjerSom sagt veldig amatør på detteHar benyttet meg av denne løsningen fra olbrygging.no. Der står også alt av dimensjoner etc.
https://www.olbrygging.no/products/enkel-fatlosning
Hvor lang er tappeslangen? Ser bare at indre diameter er ca (!?) 6 mm. I følge et excel-ark jeg fant et eller annet sted, gir det at du trenger en slange på ca 5,5 meter...Som sagt veldig amatør på detteHar benyttet meg av denne løsningen fra olbrygging.no. Der står også alt av dimensjoner etc.
https://www.olbrygging.no/products/enkel-fatlosning
Du tapper en prøve i testrøret, slipper hydrometeret oppi og leser av SG.
Ville ikke ha kalt det en enkel løsning. Dette er mer en løsning for viderekommende som ønsker å ta med fat på fest. Det egner seg derfor best for servering av øl, og mindre for trykksetting. Som ny på fat burde du hatt en regulator som også viste deg hvilket trykk du har på fatet. Slik det er nå, må du gjette. Ser også at ølslangen har litt stor ytre diameter (ser ikke info om indre), og den er kort. Dette hjelper deg heller ikke.Som sagt veldig amatør på detteHar benyttet meg av denne løsningen fra olbrygging.no.
https://www.olbrygging.no/products/enkel-fatlosning
Det forstår jeg jo,men hvor langt inn i gjæreprosessen skal det gå før det tas sg prøve. første prøve overgjæret etter 1,5 uke, undergjæret etter 2 uker?
Lager etter 2 uker og 5 dager,ale etter 1 uke og 5 dager. Ny prøve 2 dager senere enn første prøve,viser prøven det samme som ved første prøve så kan du tappe på fat/flasker.