Kjøpte vaskepose for BH på Cubus. Er plass til godt over 4 kg. Og så er det glidelås på den. Billig også. Bare si du begynner å få manboobs.Har ennå tilgode å finne en knute som er tilstrekkelig
Lite erfaring med ballong, men kan se for meg at du bare har en utgang å forholde deg til. Dette fører jo til at bare en plass det evt kan bli utsatt, samt en plass du må passe på. Jeg vet også at surøl lages ofte i slike, kanskje pga de skal lagres helt jævla lenge. Så mistenker lengre lagertid er største grunne til å bruke det (vet ikke hvorfor det er populært hos amerikanerne med ballong uansett).Jeg kjøpte et vinsett og tenkte å prøve noe annet en øl. Der ser jeg at det er spesifisert i oppskriften at man skal bruke ballong av glass/plast. Hva er fordelene med en ballong kontra en vanlig gjæringskar?
Vinen det er snakk om er denne: https://www.vestbrygg.no/produkt/fermentering/vinsett/cc-pinot-noir-30-bottle/
Så lenge det er et lite "smilehullHmmmm, hvor fort skal en magnetrører snurre? Prøver en for første gang. Hvordan skal det se ut i kolben når det er fort nok ?
Jeg gjør det. Justerer til PH 5,5 mener jeg å huske. Bruker bru'n water for å beregne mengde, ettersom jeg justerer skyllevann med ulike mengder gips og kalsiumklorid fra batch til batch. Dermed blir syretilsetningen ulik. Fosforsyre er nok det beste, men jeg bruker melkesyre, siden det er det jeg har i hus...Akkurat kommet inn på nivå med justeringer av PH...forberedelser til neste brygg
Tenkte på en sak her: Justerer dere skyllevann en anelse ned? (PH)
Tenker her på å unngå å få med uønskede tanniner ved skylling?
Hva tenker man om skyllevann på ca PH 6,5 eller der omkring ?
Slik jeg skjønner dette vil det redusere muligheten til å dra med bittere saker gjennom maltsengen?
Hva bruker man ? Det mest smaksnøytrale er muligens fosforsyre?
Noen som har tuklet med slik? Mengde på si 10liter vann?
Takker og bukker
Sent from my iPad using Tapatalk
Dersom du brygger 25l batcher og skyller med 10l er det liten sjans for at ph blir kritisk høy på den siste avrenningen. Jeg brygger lignende (10-12l skyllevann) og bruker ikke salter i skyllevannet, måler typisk siste running til ph 5,6-5,8 og SG 1.014-18Akkurat kommet inn på nivå med justeringer av PH...forberedelser til neste brygg
Tenkte på en sak her: Justerer dere skyllevann en anelse ned? (PH)
Tenker her på å unngå å få med uønskede tanniner ved skylling?
Hva tenker man om skyllevann på ca PH 6,5 eller der omkring ?
Slik jeg skjønner dette vil det redusere muligheten til å dra med bittere saker gjennom maltsengen?
Hva bruker man ? Det mest smaksnøytrale er muligens fosforsyre?
Noen som har tuklet med slik? Mengde på si 10liter vann?
Takker og bukker
Sent from my iPad using Tapatalk
Takker.
Sent from my iPad using Tapatalk
Resultatet etter ett døgn. Den til venstre kommer fra kolben på magnetrøreren etter 4 timer snurring. Tok av en halvliter for videre dyrking. Ser ut som at det går fortere med utgjæring ved bruk av magnetrører. Stoppet røreren etter 12 timer da samboeren ikke liker at elektroniske duppedingser står og snurrer på natta. Så det ble bare 12 timer på magnetrøreren. Vis vedleggetGjærvekst er avhengig av tilgang til oksygen, så større smilehull vil gi deg mer gjær.
Tørrhumle med magnum (Coopers IPA) Eller ingen tørrhumle ?
Skal videre til BIAB så vil bruke det som jeg har hjemme.. som er magnumEvt noe annet enn magnum? Er liksom ikke helt Am-IPA-tørrhumle.
Spør for en venn. Han skal tappe surøl til helgen, og han skal ha ca 8 gr/l sukker. Han skal ikke stikke om, men bruke drops for første gang, for det har han hørt er lurt. Han kjøpte slike Coopers karboneringsdrops. Etter litt fram og tilbake fant han ut at disse var på 3 gram pr. drops (selv om det på pakken anbefales 1 drops pr. 0,33 liters flasker, noe han syns er rart, jeg er enig).
Bør han rett og slett kjøpe vanlige sukkerbiter? (Slike som besteforeldre dypper i kaffien?) Er ikke de på 2 gram? 2 pr halvliter?