Dipaen var 1.083, dette ble bare til at vi tilsatte vann i masken for å se om vi klarte et lettøl på restsukkeret.. har god kontroll på gjæringstemp å gjærmengde..Dipa på 1.025? Spenstig. La det stå til det smaker greit nok, eller 14 dager for å være safe. Jo mindre kontroll man har over gjærmengde og temperatur, jo lengre bør det stå. Har man god kontroll på begge deler så kan det tas fortere.
Dipaen var 1.083, dette ble bare til at vi tilsatte vann i masken for å se om vi klarte et lettøl på restsukkeret.. har god kontroll på gjæringstemp å gjærmengde..
Når den når FG og har fått et par dager på å rydde opp så skal det være greit å flaske/fate, har hatt lette øl som har gått fra korn til glass på 10 dager med tvangskarbonering.brygget en dipa på fredag, etter vi var ferdig å skylle, tilsatte vi 27l vann i mesken, mesket i 90min å kokte 90min.. endte opp med en vørter på 1.025 etter kok.. tilsatte s-04 å luftet godt, spørsmålet er igrunnen om svak øl bør stå til gjæring i 14 dager?
Ja, igrunnen klar over det, men det andre kokekaret var opptatt, å vi tilsatte litt krystall og Victory for å få litt sødme på det. Men spørs om jeg lar det stå ca ti dager.. ingen hast, bortsett fra at det tar opp et gjæringsskapNår den når FG og har fått et par dager på å rydde opp så skal det være greit å flaske/fate, har hatt lette øl som har gått fra korn til glass på 10 dager med tvangskarbonering.
Dere trenger forresten ikke å meske på nytt, alt sukkeret er allerede konvertert så det er bare å fortsette å skylle. Brygget en barley wine her om dagen og fikk 18 liter vørter på 1.037 til en slags engelsk bitter.
Kan du så gjør det.. hvilke innstilling har du nå?Vis vedlegget 31467 Idag har jeg temp-svingninger under gjæring på ca. 1,5°C. En syklus er på ca 7 timer. Har noen en formening om det er "godt nok", eller burde jeg stramme inn marginene på temp-kontrolleren? Grafen viser gjæring som er innstilt på 18,0°C.
Kan selvsagt skru til, men jeg tenker at skrur jeg for stramt til vil jo enten kjøling eller varme gå hele tiden for å kompensere hverandre. Mener å huske jeg har ca 0,6 grader margin på varme og kulde.Kan du så gjør det.. hvilke innstilling har du nå?
Har 45w på varmerøret, så det er ikke så veldig kraftigVi kjører på 0,3 funker fint det.. Kjøling/varming går jo hele tiden nå og..
Så kan du kanskje gå litt ned på effekten på varmen..
Men har det hendt at det har bobla ganske bra i gjærlåsen?
To og en halv uke etter at jeg lagde den...
Jeg skjønner jo hvorfor du gjør det, men det gir jo veldig "lag time" i forhold til at omgivelsene bør være ganske stabile. Dersom du har karet i skap, så er dette et valg du må ta: enten stabil temperatur på omgivelsene eller stabil temperatur i karet. Dersom du måler temp i karet, så er det jo det siste valget, og da bør du også ha varme og kjøling så direkte på karet som mulig.EDIT: Temperaturen styres og måles av sensorer inni gjærkaret.
Vis vedlegget 31467 Idag har jeg temp-svingninger under gjæring på ca. 1,5°C (feks 17,3 - 18,8). En syklus er på ca 7 timer. Har noen en formening om det er "godt nok", eller burde jeg stramme inn marginene på temp-kontrolleren? Grafen viser gjæring som er innstilt på 18,0°C.
Bortsett fra at jeg tydeligvis har jugd på meg måling i bøtta. Jeg teiper temperatursensoren inn mot utsiden av bøtta under en solid klump skumplast som isolasjon.Termowell kan du kanskje lese av med en annen dippedutt?
Da har du samme opplegget som Sarge. Fungerer greit det men du bør følge med de første dagene.