Bortsett fra at jeg tydeligvis har jugd på meg måling i bøtta. Jeg teiper temperatursensoren inn mot utsiden av bøtta under en solid klump skumplast som isolasjon.Termowell kan du kanskje lese av med en annen dippedutt?
Da har du samme opplegget som Sarge. Fungerer greit det men du bør følge med de første dagene.
Så du har sukkerlake på den? Hvorfor har du såpass høyt trykk som 1,8 bar? Trenger ikke det om den skal karbonere naturlig. Og da er det vanlig prosedyre som ved flasking. Stå i en uke eller to i romtemperatur.Fat for dummies!
Har etter laaang fatpause tappet en wit på fat. Står på 1.8 bar. Men har nå helt glemt om den bør stå kjølig eller i romtemperatur? Ved at den må kjøles for tvangskarbonering men denne skal bare karboneres vanlig.
Uklart fra meg. Ikke sukkerlake, den skal karboneres med CO2 men i løpet av 1-2 uker, altså ikke tvangskarboneres.Så du har sukkerlake på den? Hvorfor har du såpass høyt trykk som 1,8 bar? Trenger ikke det om den skal karbonere naturlig. Og da er det vanlig prosedyre som ved flasking. Stå i en uke eller to i romtemperatur.
Dersom du har romtemperatur må du bruke et høyere trykk en dersom fatet står kjølig.Uklart fra meg. Ikke sukkerlake, den skal karboneres med CO2 men i løpet av 1-2 uker, altså ikke tvangskarboneres.
Aaa. La den stå kjølig. Trykket er avhengig av temperaturen og ølstilen. Du kan bruke denne: https://www.brewersfriend.com/keg-carbonation-calculator/https://www.brewersfriend.com/keg-carbonation-calculator/Uklart fra meg. Ikke sukkerlake, den skal karboneres med CO2 men i løpet av 1-2 uker, altså ikke tvangskarboneres.
Takk! Har trodd at tvangskarbonering kun var metoden der man kjøler ned og rister/rugger på fatet gjentatte ganger for å karbonere det i løpet av noen timer.Aaa. La den stå kjølig. Trykket er avhengig av temperaturen og ølstilen. Du kan bruke denne: https://www.brewersfriend.com/keg-carbonation-calculator/https://www.brewersfriend.com/keg-carbonation-calculator/
2,5 volumes er vel ganske vanlig om jeg ikke husker helt feil.
Forresten så det tvangskarbonering det du gjør. Du setter ølet under trykk.
Det er teknikken for de som ikke har tid til å vente på at ølen skal bli god!Takk! Har trodd at tvangskarbonering kun var metoden der man kjøler ned og rister/rugger på fatet gjentatte ganger for å karbonere det i løpet av noen timer.
Hva eller hvem bor i gjæren min? Jeg hadde tenkt å bruke den på nytt, men ble usikker da jeg så disse klumpene...
Er det noe uhumskheter eller bare bobler?
Ja, dårlig bilde. Klumpene har helt lik farge som det øverste laget av gjær. Den lukter helt fint (på toppen av glasset i alle fall)...Litt uklart, men for meg ser ikke det der ut som gjær, i alle fall. En eller annen variant av bakterievekst?
Ja, dårlig bilde. Klumpene har helt litt farge som det øverste laget av gjær. Den lukter helt fint (på toppen av glasset i alle fall)...
Hei, jeg brygger med spraymalt og mesker bare spesialmalt, kan noen forklare meg hvorfor jeg alltid havner 10-15 poeng under estimert OG?? selv om jeg tar bort spesial-malten i kalkulatoren. bruker beercalc. Er det dårlig kalkulator,spraymalt,(fra petit) eller er det dårlig hydrometer??
Gjæren smakte fint, selv om jeg ikke har særlig mye erfaring med "rå" gjærsmaking. Satser på at det går braSkjønte ikke at det var i glasset. Hvis du har et tjukt lag gjær på bunnen av flaska, kan det jo komme opp med kullsyra. Men i så fall ser du det jo. Smaker du på klumpen, kjenner du vel fort om det er gjær.
Jeg har aldri kombinert ekstrakt og mesking, men har brygget rene allgrain-brygg og rene ekstraktbrygg, og treffer alltid innenfor +/- 2-3 poeng i forhold til beregnet OG i beercalc. Beercalc har noen svakheter, men ikke noe som forklarer det du opplever her.Hei, jeg brygger med spraymalt og mesker bare spesialmalt, kan noen forklare meg hvorfor jeg alltid havner 10-15 poeng under estimert OG?? selv om jeg tar bort spesial-malten i kalkulatoren. bruker beercalc. Er det dårlig kalkulator,spraymalt,(fra petit) eller er det dårlig hydrometer??