Nok et dumt spørsmål om utgjæring, men dette plager meg litt.
Jeg har brygget fem all grain-brygg i løpet av siste året, før det lagde jeg en god del ekstraktbrygg. Etter at jeg gikk over til all grain har jeg slitt med å få lav nok FG, og nå på siste brygget toppet det seg litt. Brygget var et Austmann Northie fra Brygg Selv. Målet var FG 1.015, men da brygget nådde 1.022 sa gjæringen takk for seg og dro sin kos. Mesken holdt 65 grader (skulle vært 68 grader i følge oppskriften) og gjæringen foregikk mellom 18 og 21 grader. Med en OG på 1.053 blir det 4,2% alkohol, noe jeg synes er litt lite. Det kommer sikkert til å smake godt, det har de andre bryggene også gjort, men det plager meg litt at ting ikke helt går som planlagt.
Jeg brukte nok (rehydrert) gjær.
Hva er det jeg har oversett?
Jeg har brygget fem all grain-brygg i løpet av siste året, før det lagde jeg en god del ekstraktbrygg. Etter at jeg gikk over til all grain har jeg slitt med å få lav nok FG, og nå på siste brygget toppet det seg litt. Brygget var et Austmann Northie fra Brygg Selv. Målet var FG 1.015, men da brygget nådde 1.022 sa gjæringen takk for seg og dro sin kos. Mesken holdt 65 grader (skulle vært 68 grader i følge oppskriften) og gjæringen foregikk mellom 18 og 21 grader. Med en OG på 1.053 blir det 4,2% alkohol, noe jeg synes er litt lite. Det kommer sikkert til å smake godt, det har de andre bryggene også gjort, men det plager meg litt at ting ikke helt går som planlagt.
Jeg brukte nok (rehydrert) gjær.
Hva er det jeg har oversett?