Fredagskveld er tiden for ølprat
Hvis du tar en titt her
https://www.rackers.org/calcs.shtml så kan du beregne maks vannmengde. (can i mash it?)
6.7 kg malt og vann/malt forhold på 3.6 gir 28.6 liter i volum. Dette blir fullt men kan gå.
Dette vil si ca 24 liter vann til innmesking. Eller feks 23.5 for at det ikke skal bli for mye.
Har erfaring med at tynner mesk gir bedre utbytte, så med dette oppsettet bør du ha så mye meskevann som mulig i gryta.
Har du noe erfaring med hvor stor avdamping du har på oppsettet ditt?
Jeg ville gjettet 2-3 liter på 60min kok.
Malten vil ta opp ca 4 liter hvis du skviser litt.
Har du erfaring med utbyttet ditt? For å treffe på slike sett kan det være greit å gå ned litt på volumet hvis du har lavere effektivitet enn oppskriften.
Det er vel det du nå planlegger, men hvis effektivitet din er lavere vil du faktisk kunne treffe bra på oppskriften.
Hvis du har lagt inn oppskriften din i et bryggeprogram vil du kunne se hvilket volum du kan få til med din effektivitet.
Har selv av og til gått ned til feks 23 liter på slike sett.
Da trengs totalt 23 + 2.5(avdamping)+ 4(væske som blir igjen i malten)= 29.5 liter
Kokevolum blir da 25,5 liter og bør gå veldig fint i kjelen din.
Du mangler 6 liter vann hvis du mesker med 23.5 liter.
Har ikke erfaring med akkurat dette selv, men ville forsøkt å tilsette disse i gryta når du begynner å heise opp posen.(helst oppvarmet vann)
Eventuelt bare tilsette kokende vann i gryta etter at posen er heist opp.
Du må nok regne med litt mindre utbytte bare på grunn av at du ikke får fullt volum i mesken.