Hei,
Har et spm ang flaskekarbonering. Flasket en lager 17.12. Tilsatte sukkerlake med sukkermengde i henhold til en priming calculator (husker ikke hvilken) tok utgangspunkt i 2,5 volumer (som skal være typeriktig), men... valgte 5 grader som temp iom at denne ble ccet før flasking. Har lest litt i etterkant at det muligens er makstemp ila gjæring som skal legges inn der, noen som vet hva som er riktig?
Kalkulatoren ba meg hverfall tilsette 4,5g/l
Her kommer enda et men... ved flasking underfylte jeg flaskene litt. Ca opp til der flasken snevrer inn mot halsen.
Etter en uke (måtte teste på julaften) var karboneringen ufullstendig.
Etter to uker var det mer futt, men fortsatt ikke nok.
Smaken var det forøvrig ikke noe å utsette på.
Hvis sukkermengden er for lav og headspace i flasken bidrar negativt med tanke på karboneringsgrad (noe som vil være logisk)
Hvor lenge kan jeg la dette stå på 21 grader før det er rimelig å anta at gjæren har spist opp det som er av sukker?
Hvor lenge er for lenge mtp eventuelle usmaker etc.