Kjører pumpen veldig forsiktig. Da vet jeg i hvertfall at jeg må spesifisere grad av knusing til neste gang.
Du bør be de knuse det saktere.
Kjører pumpen veldig forsiktig. Da vet jeg i hvertfall at jeg må spesifisere grad av knusing til neste gang.
Du bør be de knuse det saktere.
Det er mottatt. Litt skuffet over mengden støv jeg fikk.
Ja, jeg har skaffet egen mølle nylig, og må si at med håndsveiving gikk det ikke lynraskt, men jeg var overrasket over hvor god knusing jeg fikk og samtidig relativt lite støv.Du bør be de knuse det saktere.
Hva slags maskin har du? Med Grainfather ordnes dette med et overflow-rør som sikrer at nivået i bunnen av meskekjelen ikke blir for lavt.Irriterer meg godt nå over at vørteren renner vanvittig dårlig gjennom malten, så jeg må slå den av og på så det ikke blir tomt for vørter i bunnen.
Hva slags maskin har du? Med Grainfather ordnes dette med et overflow-rør som sikrer at nivået i bunnen av meskekjelen ikke blir for lavt.
Det går bra med lenger koketid for gjærnæringen, du har vel større "utfordringer" med humlen?Har jobbet på auto og hevet gjærnæring i da det egentlig var 15 min igjen av kok, men ser nå på mengde og sg at jeg nok bør la det koke i alle fall i 30 minutter til. Bør jeg tilsette ny gjæring når det nærmer seg slutt?
Sent fra Tapatalk
Er en belgisk variant av juleøl, så det er ikke enorme mengder humle i utgangspunktet, men det er fint lite å gjøre med det. Må finne en gylden middelvei hvor jeg kommer nær nok OG rett og slett. Kan bli mye juleøl i år [emoji39]Det går bra med lenger koketid for gjærnæringen, du har vel større "utfordringer" med humlen?
Kran all the way. WP og så la det sette seg. Intet problem omtrent samme hvor mye humle.Begynner det å snike seg humle gjennom krana er resten for å anse som "loss to trub".
Bruker folk pumpehevert for å overføre gjæringskar etter brygging? Har tidligere bare brukt kranen på bryggekjelen, men merket nå som jeg hadde en oppskrift med relativt mye humle at jeg fikk med en del grums over i gjæringskar.
Avsluttet med WP og lot det sette seg i ca. 2 timer. Mulig jeg bare ble grådig som ville ha siste literene fra kjelen.
Avsluttet med WP og lot det sette seg i ca. 2 timer. Mulig jeg bare ble grådig som ville ha siste literene fra kjelen.
Nei, jeg har GF med motstrømskjøler, samt humlefilter, og bruker i tillegg en sil over gjæringskaret for å samle evt grums som blir med likevel.Bruker folk pumpehevert for å overføre gjæringskar etter brygging? Har tidligere bare brukt kranen på bryggekjelen, men merket nå som jeg hadde en oppskrift med relativt mye humle at jeg fikk med en del grums over i gjæringskar.
Jeg har lest at de ulike modellene (Tinseth m.fl) for beregning av IBU har litt ulike forutsetninger når det gjelder pellets eller "kongler". Jeg googler litt og kommer tilbake til saken om jeg finner noe.Er det stor forskjell på å bruke pellets eller blad type IBU-messig? Sett at jeg ønsker å brygge en oppskrift som bruker blad, men jeg har bare pellets tilgjengelig.
Jeg har lest at de ulike modellene (Tinseth m.fl) for beregning av IBU har litt ulike forutsetninger når det gjelder pellets eller "kongler". Jeg googler litt og kommer tilbake til saken om jeg finner noe.
Det korte svaret er uansett: Ja, det er forskjell.
Ikke noe konkret svar, men du kan eksperimentere med denne kalkulatoren og se hvilke forskjeller det utgjør å skifte mellom de ulike typene:
https://www.brewersfriend.com/ibu-calculator/
Jeg har ellers sett omtrentelige beregninger som tilsier at man får ca 10% høyere IBU per vektenhet med pellets. Tinseth er visst basert på hele blader/cones.