Har en svovellukt fra dunken med Cider. Ser at dette «luftes» ut med CO2en som siger ut. Men om dette flaskes, vil svovellukten fortsatt være l cideren?
Takk. Da lar jeg det stå litt til. Trodde der hadde stått i 2 uker, men etter litt tenking har det kun stått i 9 dager. Stakk om til nytt kar igår, håper dette ikke har noe å si. Kun ei lita gjærkake på 5mm i bunn. SG på 1008, så er vel ferdig gjæretLa det stå i dunken til det har gitt seg. Flasker du, blir det der. Det reduseres noe, men ikke helt - er min erfaring.
Jeg har lurt på det samme. Mine kommer riktignok fra bryggselv, men konseptet virker likt. Når jeg tar av hettene for å etterfylle starsan (og det må jeg jo iblant) er det alltid en markant økning i gassutslipp. Om det er nok til å ha noe å si? Jeg veit ikke. Det er nok klart mer mottrykk når jeg fanger co2 med et sånt tobøttesystem der gassen må presse starsan fra den ene bøtta til den andre, og jeg har ikke opplevd noen endringer på gjæringa med det systemet.Jeg har et spørsmål som jeg antar helt klart kvalifiserer for en plass i denne tråden:
Gjærlåsene mine, som stammer fra Europris, har røde hatter som sitter innmari tett på; så tett, faktisk, at det ser ut som om jeg får trykkgjæring når jeg dytter dem godt nedpå. Et øl som jeg satte for noen dager siden, viste deprimerende liten vilje til å komme i gang, syntes jeg, etter å ha inspisert gjærlåsaktiviteten. Men så var det jo ellers tegn til at det foregikk noe. Så jeg løsna på den røde hetta, og whoooosh (engelsk gjær, derav språket) - ut boblet gassen.
Åpenbart bygger det seg opp trykk her. Det gjør det jo bare på grunn av væsken i gjærlåsen, også, men her er det en del mer. Så mitt dumme spørsmål blir da: Får jeg en liten trykkgjæringseffekt av dette, tro?
Jeg har lurt på det samme. Mine kommer riktignok fra bryggselv, men konseptet virker likt. Når jeg tar av hettene for å etterfylle starsan (og det må jeg jo iblant) er det alltid en markant økning i gassutslipp. Om det er nok til å ha noe å si? Jeg veit ikke. Det er nok klart mer mottrykk når jeg fanger co2 med et sånt tobøttesystem der gassen må presse starsan fra den ene bøtta til den andre, og jeg har ikke opplevd noen endringer på gjæringa med det systemet.
Jeg vokste opp i byen, jeg, vøtt. Fusel er ikke en del av smakspaletten.Du får stadig den vanlige mengden fusel, mener du?
Jeg vokste opp i byen, jeg, vøtt. Fusel er ikke en del av smakspaletten.
Forsøkte å søke på forumet, men fant ikke et enkelt svar.....
Er det noe forskjellig i vektforhold hvis en skal benytte fersk humleblomst i forhold til pellets?
Vurderer å plante ett par humler. Mest for kuriositet, men kanskje det kan bli vellykket
Plantasjen har Nortbrew og Hageland har Teledøl.
Ja, grappa har jeg drukket min del av. Fy , sånn smaker heldigvis ikke ølet mitt.hehe - det er selvfølgelig vanskelig å lese mellom linjene når jeg skriver bare ei linje, så du får være unnskyldt, men det jeg på (vanlig) subtilt vis prøvde å si, var at det kanskje ikke er så lett å merke noen forskjell når du i utgangspunktet brygger godt øl.
Jeg trodde det hørte med til den mer forfinede bykulturen å drikke grappa.
Ja, grappa har jeg drukket min del av. Fy , sånn smaker heldigvis ikke ølet mitt.
Takker for svar.
Hei folkens!
Skyter et par spørsmål inn her, litt overflødig å opprette en egen tråd.
Hvilke fordeler er det ved bruk av falskbunn kontra meskepose?
jeg bruker pose for øyeblikket, men vurderer å bytte ut/kombinere med bunn.
Hvilke ulemper er det med falskbunn utover at man må spa ut masken etterpå?
Jeg bruker begge deler, og er veldig fornøyd med det. Jeg bruker faktisk dobbel meskepose; da holder de mye lenger.
Fordelen med falskbunn vs bare meskepose - hvis det er det du har brukt - er at du drenerer mer effektivt.
Takk for svar
Blir nok å kombinere, ihvertfall til å begynne med. Tror jeg kommer til å prøve med kun bunn også bare for å teste. Angrer vel når jeg står der å spar mask tenker jeg.