1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Tråden for dumme spørsmål.

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av 1Morten, 23 Sep 2014.

  1. Anders90

    Anders90
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trøndelag
    Vodka mot skum?
     
  2. Anders90

    Anders90
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trøndelag
    Gjort dette nå. Det som skjer da er at lokket åpner seg. Har satt på en skruklemme over der den åpnet, men da åpnet den seg på motsatt. Virker som om der er for stor motstand. CO2 samles opp og slippes ut hvert 4 minutt, med et voldsomt rabalder. Minner meg om lyden av takras med snø
     
  3. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Litt heftig gjæring tømmer gjerne gjærlåsen for starsan fordi starsan skummer, og slik lettere transporteres ut av gjærlåsen.
    Vodka skummer ikke, og holder seg sånn sett bedre. Men alkoholen fordamper vel etter hvert?

    Jeg bruker starsan, og ser ikke helt problemet. Det er lett å etterfylle.
     
    YngveKL liker dette.
  4. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Høres ut som en veldig tynn/veldig lang slange......
     
  5. Anders90

    Anders90
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trøndelag
    Ja, i gjærlåsen selvfølgelig. Tøt skum ut av gjærlåsen, derfor funker starsan dårlig. Brukte 1 meter 12mm med slange som jeg byttet ut gjærlåsen med, og sank enden i en oppfylt brusflaske.
     
  6. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Hvis lokket åpner seg er det jo ikke passasje gjennom slangen og ned i flaska?
     
  7. Anders90

    Anders90
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trøndelag
    Joda. Bobler godt nedi konstant, men ett par ganger nå har lokket åpnet seg og fosset ut skum. Merkelig, og jeg skjønner ingenting
     
  8. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Kanskje en ide med en periode åpen gjæring?

    Noen ganger produseres det veldige mengder skum... Hva skal du brygge idag?
     
  9. Vikar valsson

    Vikar valsson
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg dreit meg skikkelig ut i stad da jeg skulle lage ekstrakt cidersett fra mangrove...

    Jeg skulle fulle opp med kaldt vann, men glemte selvfølgelig å skru ned temperatuen på dusjen.. Vil heler eller deler av gjæren dø pga temperatuen? Hvordan er beste måten å redde det på? Kan jeg f.eks kjøpe ny gjør i morgen og tilsette den når karet når ca 20 grader?
     
  10. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Sett det kaldt umiddelbart.
     
  11. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Og for ordens skyld kan jeg meddele at jeg bruker vann først, så spruter jeg litt starsan fra spruteflasken oppi på dag 3-4 :) De gangene jeg bruker vodka, er det i drinken min. Men husker fra "hine dager" at noen brukte sprit :)
     
  12. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ah, godt å høre. Jeg var redd du var alkoholmisbruker:).
     
    JAMBO picobryggeri og YngveKL liker dette.
  13. Fagerli

    Fagerli
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    IPA'n min som skal være ferdig til 17.mai er ferdig gjæret, og står i kjøleskap for cold crash nå. Ser ut til at dere hadde rett i at øllet blir ferdig i god tid :) Jeg brukte 65g amarillo pellets, og 28g cryo citra til tørrhumling. Øllet ble ekstremt grumsete/hazy av denne tørrhumlen. Er en million bittesmå humlepartikler i øllet som man kan se langs kanten på glasset når man holder det skjevt opp mot lys. Bitterheten ble også mye kraftigere som følge av dette. Kommer dette av cryo humlen, eller er det det helt vanlig, og det som forårsaker haze i NEIPA? Har ikke blitt mye bedre etter 12 timer cold crash. Øllet er godt, men synes det er merkelig at det er fullt av humlegrums. Kanskje gelatin er en ide her?
     
  14. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Fosforsyre med utløpsdato, hva skjer etter datoen? Dårligere virkning av syra?
     
  15. Daggis

    Daggis
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Trodde ikke fosforsyre ble forringet.
     
  16. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Står iallefall en dato på min flaske fra Petit. Kan hende det har noe med beholderen (plastflaske av noe slag) å gjøre, og ikke selve syra?
     
  17. Espen A.

    Espen A.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Som salt er den holdbar i årevis, sannsynligvis det samme med flytende.. (iflg min kjemiker-kone)
     
  18. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Min er er flytende. Har du lyst til å spørre din kjemiske kone om den datoen kan ha noe å si med beholderen? Jeg har sendt mail til Petit, hvor jeg kjøpte greia fra. Men alltid artig med flere synspunkt uansett.

    Men det vil si at syren ikke fordamper eller lignende (ved gjentatte åpne lukke av flaska), og at konsentrasjonen er lik over tid, og at selve syren ikke forringes?
     
  19. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Er det noe med at ting skal ha en utløpsdato dersom det skal brukes i sånt vi putter i oss? Til og med salt - som altså kan være gud veit hvor mange millioner år gammelt:confused:. (Den pakka jeg har stående på kjøkkenet er bare holdbar ett år til, så hvis den ikke er brukt opp innen da, må jeg nok hive den:p.)
     
    Einar Michelsen liker dette.
  20. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Hehe. To millioner år gammel havsalt og utløpsdatoen er nå straks, liksom? Nei men jeg lurer på om det kan være noe med plastikken? Fosforsyre er ikke akkurat pH-nøytralt. Har spurt Petit hvor jeg fikk dette fra, men det blir nok noen flere mailer eller spørsmål rundt det ja. Syre som går ut på dato.. vet ikke må mye om det. Men jeg har brukt kanskje 1/3 av flaska. Hvis det er beholder, kan jeg kanskje ha det over i glass?
     

Del denne siden