Tråden for dumme spørsmål.

Som salt er den holdbar i årevis, sannsynligvis det samme med flytende.. (iflg min kjemiker-kone)
Min er er flytende. Har du lyst til å spørre din kjemiske kone om den datoen kan ha noe å si med beholderen? Jeg har sendt mail til Petit, hvor jeg kjøpte greia fra. Men alltid artig med flere synspunkt uansett.

Men det vil si at syren ikke fordamper eller lignende (ved gjentatte åpne lukke av flaska), og at konsentrasjonen er lik over tid, og at selve syren ikke forringes?
 
Min er er flytende. Har du lyst til å spørre din kjemiske kone om den datoen kan ha noe å si med beholderen? Jeg har sendt mail til Petit, hvor jeg kjøpte greia fra. Men alltid artig med flere synspunkt uansett.

Men det vil si at syren ikke fordamper eller lignende (ved gjentatte åpne lukke av flaska), og at konsentrasjonen er lik over tid, og at selve syren ikke forringes?

Er det noe med at ting skal ha en utløpsdato dersom det skal brukes i sånt vi putter i oss? Til og med salt - som altså kan være gud veit hvor mange millioner år gammelt:confused:. (Den pakka jeg har stående på kjøkkenet er bare holdbar ett år til, så hvis den ikke er brukt opp innen da, må jeg nok hive den:p.)
 
Er det noe med at ting skal ha en utløpsdato dersom det skal brukes i sånt vi putter i oss? Til og med salt - som altså kan være gud veit hvor mange millioner år gammelt:confused:. (Den pakka jeg har stående på kjøkkenet er bare holdbar ett år til, så hvis den ikke er brukt opp innen da, må jeg nok hive den:p.)
Hehe. To millioner år gammel havsalt og utløpsdatoen er nå straks, liksom? Nei men jeg lurer på om det kan være noe med plastikken? Fosforsyre er ikke akkurat pH-nøytralt. Har spurt Petit hvor jeg fikk dette fra, men det blir nok noen flere mailer eller spørsmål rundt det ja. Syre som går ut på dato.. vet ikke må mye om det. Men jeg har brukt kanskje 1/3 av flaska. Hvis det er beholder, kan jeg kanskje ha det over i glass?
 
Hehe. To millioner år gammel havsalt og utløpsdatoen er nå straks, liksom? Nei men jeg lurer på om det kan være noe med plastikken? Fosforsyre er ikke akkurat pH-nøytralt. Har spurt Petit hvor jeg fikk dette fra, men det blir nok noen flere mailer eller spørsmål rundt det ja. Syre som går ut på dato.. vet ikke må mye om det. Men jeg har brukt kanskje 1/3 av flaska. Hvis det er beholder, kan jeg kanskje ha det over i glass?

Jeg har ei flaske som gikk ut for to år siden, og den har ikke begynt å lekke ennå, i alle fall.

Jeg har vondt for å tro at det ville vært tillatt å selge syre i flasker av et materiale som ikke var syrefast. Og særlig ikke til bruk i matvarer. Men jeg har vært naiv før:(.
 
Jeg har ei flaske som gikk ut for to år siden, og den har ikke begynt å lekke ennå, i alle fall.

Jeg har vondt for å tro at det ville vært tillatt å selge syre i flasker av et materiale som ikke var syrefast. Og særlig ikke til bruk i matvarer. Men jeg har vært naiv før:(.

Min gikk ut i fjor høst. Det er jo ingenting som lekker eller virker off med det blotte utrente øye, så jeg er jo fryktelig spent på hva den datoen egentlig betyr. Plastikken (etter en sjekk er HDPE (#2)) Så flaska skal jo tåle dette over lang tid. The plot thickens,
 
Det er vel som med alt annet som kan/skal konsumeres, det må ha en utløpsdato. Så et program om Kavli kaviar eller noe for noen år siden. Stort oppstyr om at tuben kun hadde fått 12 mnd holdbarhet. Det var pga noen EU krav. Produksjonsfyren sa på det programmet den hadde minst 5 års holdbarhet... :)
 
Det er vel som med alt annet som kan/skal konsumeres, det må ha en utløpsdato. Så et program om Kavli kaviar eller noe for noen år siden. Stort oppstyr om at tuben kun hadde fått 12 mnd holdbarhet. Det var pga noen EU krav. Produksjonsfyren sa på det programmet den hadde minst 5 års holdbarhet... :)

Jeg har brukt 20 år gammel karamellsaus på is. Helt utmerket:p. Men det var lenge siden den gikk ut på dato.
 
Brygger bare rundt 10 ganger i året...

Blander totalt 4 liter utblandet Starsan for hvert brygg. (2l ved brygging og 2l ved flasking).
 
Sist redigert:
Min gikk ut i fjor høst. Det er jo ingenting som lekker eller virker off med det blotte utrente øye, så jeg er jo fryktelig spent på hva den datoen egentlig betyr. Plastikken (etter en sjekk er HDPE (#2)) Så flaska skal jo tåle dette over lang tid. The plot thickens,
Hør på Finn og YngveKL. Det er et EU direktiv som krever at det skal ha en holdbarhet. Syra skal ikke kunne angripe plasten. Hadde den gjort så så hadde du fått på glassflaske som med konsentrerte saker.
 
Brygger bare rundt 10 ganger i året...

Blander totalt 4 liter utblandet Starsan for hvert brygg. (2l ved brygging og 2l ved flasking).
Åssen klarer du deg med så lite? Jeg bruker minst 25 liter ved hver runde, gjerne det dobbelte ved flasking.
 
Åssen klarer du deg med så lite? Jeg bruker minst 25 liter ved hver runde, gjerne det dobbelte ved flasking.
Du trenger ikke tømme ut om blandingen ikke er forurenset. Jeg har et starsan-kar i næringsmiddelplast stående gjennom flere batcher. Det rommer ca 30 liter. Så lenge pH er under 3-ish gjør den jobben.
 
Du trenger ikke tømme ut om blandingen ikke er forurenset. Jeg har et starsan-kar i næringsmiddelplast stående gjennom flere batcher. Det rommer ca 30 liter. Så lenge pH er under 3-ish gjør den jobben.
Ah, så du bruker mer, du bare tar vare på det. Da skjønner jeg. Jeg kommer nok til å fortsette å helle ut etter hver gang. Jeg har nok ting i boden.
 
Ah, så du bruker mer, du bare tar vare på det. Da skjønner jeg. Jeg kommer nok til å fortsette å helle ut etter hver gang. Jeg har nok ting i boden.
Jeg har en plastikkstamp med 20 liter utblandet starsand. Den smetter akkurat under et lite bord så den er ikke i veien.
Bruker samme blandingen sikkert 10 ganger før jeg skifter. Så lenge den ikke blir forurenset eller det har gått flere mndr siden jeg skiftet. Har aldri målt ph så det er kanskje litt på kanten å bruke den så lenge :eek:.
 
Tilbake
Topp