Tråden for dumme spørsmål.

Slapp av, det går så fint. Har gjort det mange ganger selv, ikke blanda fahrenheit og celsius, men starta med kaldt vann
Du kjører uansett delmesk
 
Det bringer meg til et annet dumt spørsmål, er det noen som har prøvd å meske med varmt vann fra springen?
Det hadde jo spart masse tid
 
Slapp av, det går så fint. Har gjort det mange ganger selv, ikke blanda fahrenheit og celsius, men starta med kaldt vann
Du kjører uansett delmesk
Delmesk ja, men 88% av malten var der, kun 12 % DME, liten batch så tenkte jeg like gjerne kunne meske det kornet jeg fikk plass til i gryta mi, går kanskje greit uansett?

Har en pose med noe brewbody, kan det være lurt å bruke, regner med jeg mista litt fylde pga feilen min?
 
Det bringer meg til et annet dumt spørsmål, er det noen som har prøvd å meske med varmt vann fra springen?
Det hadde jo spart masse tid

Det kommer vel an på hva slags varmtvannsbereder du har? I prinsippet skulle det ikke være noe i veien for å gjøre det - og jeg mener noen her har fortalt at de har gjort det.

Og selvfølgelig har det gått bra:p. Det gjør det jo alltid. Du må vel bare prøve - om du ikke har grunn til å tro at varmtvannet ditt inneholder stoffer som går dårlig i øl.
 
men til å rehydrate tørrgjær er det kanskje greit
da det er snakk om så små mengder
gjør det ikke, men vurderer det
 
Jeg sitter her med en amerikansk hveteøl i glasset. Jeg brukte Hallertau Blanc som bitter på 45 og Hersbrucker på 20,10 og 5 min. Jeg valgte å bruke Lallemand New England gjær, jeg tenkte det ikke ville være så stor forskjell og ville høste gjæra fra et brygg med en grei OG og ingen tørrhumling.

Når jeg smaker på ølet så minner det mest om WB-06, altså en veldig dempet nelikk smak enn den jeg pleide få med WB-06, men i den samme gata, ølet er ikke hazy som det alltid var med WB-06 dog.

Jeg spør fordi jeg fant ut at WB-06 er diastaticus og dermed sluttet å bruke den, men er nå litt redd for at den kanskje sitter i en av gjæringskarene. Noen som har prøvd Lallemand i en "ren" øl og har noen formening om hvilke smaker den gir?

Edit: Ut i fra dagens poster på dette forumet skulle man tro jeg var en dement alkiss, jeg beklager for det, men siden en god latter forlenger livet, jeg tappet fra feil fat, det VAR WB-06 hefe jeg drakk, IKKE amerikansk hveteøl, ikke rart nelliken var dempet og ølet klart, den er over et halvt år gammel...... Men heeeeeregud, håper noen trekker på smilebåndet i alle fall så var det verdt å dele:D
 
Sist redigert:
Jeg sitter her med en amerikansk hveteøl i glasset. Jeg brukte Hallertau Blanc som bitter på 45 og Hersbrucker på 20,10 og 5 min. Jeg valgte å bruke Lallemand New England gjær, jeg tenkte det ikke ville være så stor forskjell og ville høste gjæra fra et brygg med en grei OG og ingen tørrhumling.

Når jeg smaker på ølet så minner det mest om WB-06, altså en veldig dempet nelikk smak enn den jeg pleide få med WB-06, men i den samme gata, ølet er ikke hazy som det alltid var med WB-06 dog.

Jeg spør fordi jeg fant ut at WB-06 er diastaticus og dermed sluttet å bruke den, men er nå litt redd for at den kanskje sitter i en av gjæringskarene. Noen som har prøvd Lallemand i en "ren" øl og har noen formening om hvilke smaker den gir?

Edit: Ut i fra dagens poster på dette forumet skulle man tro jeg var en dement alkiss, jeg beklager for det, men siden en god latter forlenger livet, jeg tappet fra feil fat, det VAR WB-06 hefe jeg drakk, IKKE amerikansk hveteøl, ikke rart nelliken var dempet og ølet klart, den er over et halvt år gammel...... Men heeeeeregud, håper noen trekker på smilebåndet i alle fall så var det verdt å dele:D

En av de gode historiene:).
 
Tilbake
Topp