Jeg sitter her med en amerikansk hveteøl i glasset. Jeg brukte Hallertau Blanc som bitter på 45 og Hersbrucker på 20,10 og 5 min. Jeg valgte å bruke Lallemand New England gjær, jeg tenkte det ikke ville være så stor forskjell og ville høste gjæra fra et brygg med en grei OG og ingen tørrhumling.
Når jeg smaker på ølet så minner det mest om WB-06, altså en veldig dempet nelikk smak enn den jeg pleide få med WB-06, men i den samme gata, ølet er ikke hazy som det alltid var med WB-06 dog.
Jeg spør fordi jeg fant ut at WB-06 er diastaticus og dermed sluttet å bruke den, men er nå litt redd for at den kanskje sitter i en av gjæringskarene. Noen som har prøvd Lallemand i en "ren" øl og har noen formening om hvilke smaker den gir?
Edit: Ut i fra dagens poster på dette forumet skulle man tro jeg var en dement alkiss, jeg beklager for det, men siden en god latter forlenger livet, jeg tappet fra feil fat, det VAR WB-06 hefe jeg drakk, IKKE amerikansk hveteøl, ikke rart nelliken var dempet og ølet klart, den er over et halvt år gammel...... Men heeeeeregud, håper noen trekker på smilebåndet i alle fall så var det verdt å dele