Steinar Huneide
Norbrygg-medlem
Imperial L17 vs WLP833? Pilsen jeg skulle ha til i sommer er det bare 38 flasker igjen av. Det ser jeg allerede nå at blir knapt.
Holder på å tømme et fat pils gjæra på Imperial L09. Lettdrikkelig i solveggen, ihvertfall.Imperial L17 vs WLP833? Pilsen jeg skulle ha til i sommer er det bare 38 flasker igjen av. Det ser jeg allerede nå at blir knapt.
Brygget forrige batch med WLP800. Funka greit nok den, egentlig, men mange skryter av WLP833, og Imperial. Så var tenkt å teste det da. Har noen pakker med S-189 i kjøleskapet som er gått ut dato på også.Holder på å tømme et fat pils gjæra på Imperial L09. Lettdrikkelig i solveggen, ihvertfall.![]()
833 er fin. Gir masse bra maltpreg. Men det fins andre som gir mer lettdrikkelig pils, hvis det er målet.Brygget forrige batch med WLP800. Funka greit nok den, egentlig, men mange skryter av WLP833, og Imperial. Så var tenkt å teste det da. Har noen pakker med S-189 i kjøleskapet som er gått ut dato på også.
Lager ikke dameøl altså, er det det du sier? Fruen syns at den forrige med 800 og rundhåndet mengde mittelfruh ble feil smak på. Likte den ikke. Tenkte på neste å enten bytte humle og gjær, eller hvertfall modifisere litt en av delene.833 er fin. Gir masse bra maltpreg. Men det fins andre som gir mer lettdrikkelig pils, hvis det er målet.
Joda, fair point. Mange damer liker også godt øl.WLP830 og WLP940 lager god pøsepils (vi er vel kommet litt lenger her i verden enn å kalle noe for dameøl? I så tilfelle så måtte det være en silkemyk og deilig Stout?)
Tar jeg å tester den da. Kanskje det blir brygging av Corona. Har 4 kilo flaket mais i hyllen i garasjen...WLP940
Tar jeg å tester den da. Kanskje det blir brygging av Corona. Har 4 kilo flaket mais i hyllen i garasjen...
Med unntak av det om dameøl (her i huset betyr ihvertfall det noe mørkt) lager 833 nydelig øl, men jeg har laga pils på 850 og L09 de siste gangene og vil nok holde meg til noe sånt framover også, og heller bruke 833 til andre øl der jeg vil løfte fram malten mer. Noe dameøl, altså.Lager ikke dameøl altså, er det det du sier? Fruen syns at den forrige med 800 og rundhåndet mengde mittelfruh ble feil smak på. Likte den ikke. Tenkte på neste å enten bytte humle og gjær, eller hvertfall modifisere litt en av delene.
antakelig etylacetatHar to brygg stående, en dry stout og en irsk rød. Begge ble gjæret med WLP004, som jeg hadde vasket ifra en tidligere batch. Lagde starter stor nok til to brygg.
Begge har gjært godt ut, men FG prøvene smaker veldig beiskt og medisin aktig. Gjæret på 18C, satt opp til 20 på slutten.
Er det tegn på dårlig gjær? Eller bør jeg se på andre ting i prosessen? Vurderer å bare helle det ut...
Jeg har 22kg igjen... Kjøpte 25kg sekk hos Felleskjøpet da Bryggselv var tom![]()
antakelig etylacetat
"medisinaktig" er antakelig mye etylacetat. Litt etylacetat gir deg pære, og det kan være ille nok, men mye er verre. Det er en gjæringsfeil.
Har gjæringa stoppet helt opp? Hva er OG og FG? Det kan være en infeksjon, også.
Here we go again:
Festing av etiketter på flasker med melk. Melk og øl er vel ingen spesielt god kombo. Hvordan er det å oppbevare flasker med etiketter festet med melk sammen med f.eks. en gjærstarter som står å bunnfeller på samme hylle i kjøleskapet? Dette høres nok ekstremt dumt utMen, det er ikke slik at flaskene kan avgi melkesyrebakterier av noe slag som kan forsure en starter?
Forutsatt at du har dekket starteren med folie - og det har du selvfølgelig - så tror jeg ikke det er noen fare. Og vi er jo uansett omgitt av bakterier og alskens utriveligheter vi ikke kan se. Du kan styre miljøet inni starteren din, og så kan du glemme det som er på utsida.
Problemet er eventuelt at det alltid setter seg noe på utsida - ikke nødvendigvis noe fra etikettene - og det må du tenke på når du håndterer starteren.
- og mais skal brukes så fersk som mulig. Har veldig dårlig holdbarhet
. (Unnskyld
)
Men, BS her hvor jeg bor har alt av korn i IKEA kasser i kjølerom, de er ikke lufttett, og kanskje er praksis annerledes i andre BS sjapper, men jeg vil tro om man pakker overskuddet av mais i luftette beholdere og oppbevarer det mørk og kaldt at det vil holde like godt som i kassene på BS eller er det noe jeg ikke har fått med meg?- og mais skal brukes så fersk som mulig. Har veldig dårlig holdbarhet
. (Unnskyld
)
Men, BS her hvor jeg bor har alt av korn i IKEA kasser i kjølerom, de er ikke lufttett, og kanskje er praksis annerledes i andre BS sjapper, men jeg vil tro om man pakker overskuddet av mais i luftette beholdere og oppbevarer det mørk og kaldt at det vil holde like godt som i kassene på BS eller er det noe jeg ikke har fått med meg?