Tråden for dumme spørsmål.

antakelig etylacetat

"medisinaktig" er antakelig mye etylacetat. Litt etylacetat gir deg pære, og det kan være ille nok, men mye er verre. Det er en gjæringsfeil.

Har gjæringa stoppet helt opp? Hva er OG og FG? Det kan være en infeksjon, også.

Stouten hadde OG 1,040 og er stabil på 1,008.
Irske røde hadde OG 1,049 og er nede på 1,012.

Som forventet på begge, men har altså denne smaken som jeg ikke kan sette fingeren på. Mere besk enn medisin.

Har mine mistanker om dårlig gjær, og kasserer det jeg har tatt vare på av den.

Takk for svar.
 
Here we go again:

Festing av etiketter på flasker med melk. Melk og øl er vel ingen spesielt god kombo. Hvordan er det å oppbevare flasker med etiketter festet med melk sammen med f.eks. en gjærstarter som står å bunnfeller på samme hylle i kjøleskapet? Dette høres nok ekstremt dumt ut :p Men, det er ikke slik at flaskene kan avgi melkesyrebakterier av noe slag som kan forsure en starter?
 
Here we go again:

Festing av etiketter på flasker med melk. Melk og øl er vel ingen spesielt god kombo. Hvordan er det å oppbevare flasker med etiketter festet med melk sammen med f.eks. en gjærstarter som står å bunnfeller på samme hylle i kjøleskapet? Dette høres nok ekstremt dumt ut :p Men, det er ikke slik at flaskene kan avgi melkesyrebakterier av noe slag som kan forsure en starter?

Forutsatt at du har dekket starteren med folie - og det har du selvfølgelig - så tror jeg ikke det er noen fare. Og vi er jo uansett omgitt av bakterier og alskens utriveligheter vi ikke kan se. Du kan styre miljøet inni starteren din, og så kan du glemme det som er på utsida.

Problemet er eventuelt at det alltid setter seg noe på utsida - ikke nødvendigvis noe fra etikettene - og det må du tenke på når du håndterer starteren.
 
Forutsatt at du har dekket starteren med folie - og det har du selvfølgelig - så tror jeg ikke det er noen fare. Og vi er jo uansett omgitt av bakterier og alskens utriveligheter vi ikke kan se. Du kan styre miljøet inni starteren din, og så kan du glemme det som er på utsida.

Problemet er eventuelt at det alltid setter seg noe på utsida - ikke nødvendigvis noe fra etikettene - og det må du tenke på når du håndterer starteren.

Var vel i grunn det jeg og tenkte :)
 
- og mais skal brukes så fersk som mulig:(. Har veldig dårlig holdbarhet:D. (Unnskyld:oops::oops::oops::oops::oops:)

Jeg vet :p

232kr for en sekk på 25kg vs. 87kr for de 3kg jeg trengte (som BS var tomme for) så jeg har uansett bare sløst vekk 145kr hvis jeg ikke får brukt mer av den sekken. Jeg sover fortsatt godt om natten :p
 
- og mais skal brukes så fersk som mulig:(. Har veldig dårlig holdbarhet:D. (Unnskyld:oops::oops::oops::oops::oops:)
Men, BS her hvor jeg bor har alt av korn i IKEA kasser i kjølerom, de er ikke lufttett, og kanskje er praksis annerledes i andre BS sjapper, men jeg vil tro om man pakker overskuddet av mais i luftette beholdere og oppbevarer det mørk og kaldt at det vil holde like godt som i kassene på BS eller er det noe jeg ikke har fått med meg?
 
Men, BS her hvor jeg bor har alt av korn i IKEA kasser i kjølerom, de er ikke lufttett, og kanskje er praksis annerledes i andre BS sjapper, men jeg vil tro om man pakker overskuddet av mais i luftette beholdere og oppbevarer det mørk og kaldt at det vil holde like godt som i kassene på BS eller er det noe jeg ikke har fått med meg?

BS bruker forhåpentligvis kortere tid på en 25kg sekk en det du gjør hjemme? :p
 
BS bruker forhåpentligvis kortere tid på en 25kg sekk en det du gjør hjemme? :p
Det kommer vel ann på når de kjøper sekkene sine, hvilke sekker de bruker og hvordan de sekkene oppbevares?

Jeg regner med de selger 25 kg før jeg bruker det, men de kjøper vel gjerne flere paller i slengen, så jeg er skeptisk uansett:D
 
På grunn av oljeinnholdet harskner flaka mais ganske fort. eller det er i alle fall hva jeg har lest. Jeg ville vakumpakka det ferskt og lagt det i fryser'n.

Er det dårlig, bør du kjenne det nokså greit. Jeg heiv nylig en pose som bare hadde ligget i romtemperatur. Jeg husker ikke nøyaktig hvor lenge, men det var ikke snakk om så mye som et år, og den lukta ganske jævelig.

Flaka mais er ellers noe jeg aldri kommer til å kjøpe igjen. Jeg ser ikke poenget med det; det gjør avgjort ikke øl bedre.
 
Ris skal vel være et atskillig bedre alternativ om man ønsker et litt lettere preg på sommerølet?
Ja, ris er et godt alternativ. Og varmebehandlet/hurtigris er vel ganske holdbart, tror jeg. Brukte ris i en pre prohibition lager en gang, og det ga en ellevill OG. Tydeligvis mye stivelse.

Budweiser er brygget med ris, uten at det er et kvalitetsstempel.
 
Jeg bruker uncle bens hurtigris som erstatning for mais. Synes mais gir et søtlig preg som ihvertfall jeg kan styre min begeistring for.
 
Tilbake
Topp