Monsterkokk
Norbrygg-medlem
Gikk på en stor blemme sist brygg, som var torsdag. Skulle brygge en kolsch og bryggedagen gikk forsåvidt perfekt. Dette var helt til jeg skulle sette karene til gjæring. Stilte meg som vanlig på en krakk og fylte gjæringskarene ifra to meters høyde slik at det plasket kraftig i karene og og fyllte på med en liter gjærstarter i hvert kar (brygget 50 liter).
Det jeg derimot glemte var og riste et av karene
I dag, en uke etter bryggedagen målte jeg SG som lå på 1.01, altså rett på antatt FG. Smakte på ølet etter målingen og kunne kjenne et hint av Diacetyl, ikke mye, men nok til at jeg reagerte.
Jeg regner med at det karet jeg nå testet var det karet jeg glemte og riste, og hvis det i så tilfelle var dette ville vel det tyde på at gjæring ikke har hatt optimale forhold.
Samtidig så var det en fin Krausen oppå gjæringskaret når jeg tok gravity-målingenz noe som kanskje tyder på at gjæringen nettopp var over, i dette tilfelle har kanskje ikke gjæren rukket og bli kvitt Diacetylet enda?
Dette er mitt 5 brygg og jeg føler dette også var det beste gjennomførte med unntak av selve oksygentilførselen, synd og ødelegge et Øl slik
Hva tror dere?
Hilsen bekymret nykommer
Det jeg derimot glemte var og riste et av karene
I dag, en uke etter bryggedagen målte jeg SG som lå på 1.01, altså rett på antatt FG. Smakte på ølet etter målingen og kunne kjenne et hint av Diacetyl, ikke mye, men nok til at jeg reagerte.
Jeg regner med at det karet jeg nå testet var det karet jeg glemte og riste, og hvis det i så tilfelle var dette ville vel det tyde på at gjæring ikke har hatt optimale forhold.
Samtidig så var det en fin Krausen oppå gjæringskaret når jeg tok gravity-målingenz noe som kanskje tyder på at gjæringen nettopp var over, i dette tilfelle har kanskje ikke gjæren rukket og bli kvitt Diacetylet enda?
Dette er mitt 5 brygg og jeg føler dette også var det beste gjennomførte med unntak av selve oksygentilførselen, synd og ødelegge et Øl slik
Hilsen bekymret nykommer