Tråden for dumme spørsmål.

50-øringer gikk av bruk for så lenge sida at de sikkert kan være bærere av yersinia pestis, men i og med at de skal i kok, skal vel det gå bra. Vi har sikkert liggende noen her.

Skal jeg være gjerrig, eller skal jeg spandere et par kroner?

Pokker heller, folk hiver jo digre kjølere nedi. @PetterL Den kjøler'n din må da bestå av et halvt tonn kobber; hvordan har du det med H2S i pilsen din?
Joda det er jo en stund siden, men jeg vet jeg har noen liggende å slenge, jeg er ikke uforsiktig med pengene mine, ja bortsett fra en viss hobby, men jeg leverer ikke inn 50 øringer for å få smør på brødskiva heller:D
 
50-øringer gikk av bruk for så lenge sida at de sikkert kan være bærere av yersinia pestis, men i og med at de skal i kok, skal vel det gå bra. Vi har sikkert liggende noen her.

Skal jeg være gjerrig, eller skal jeg spandere et par kroner?

Pokker heller, folk hiver jo digre kjølere nedi. @PetterL Den kjøler'n din må da bestå av et halvt tonn kobber; hvordan har du det med H2S i pilsen din?
Du har sikkert huset fullt av kobberrør. Bruk varmtvann rett fra springen!
 
50-øringer gikk av bruk for så lenge sida at de sikkert kan være bærere av yersinia pestis, men i og med at de skal i kok, skal vel det gå bra. Vi har sikkert liggende noen her.

Skal jeg være gjerrig, eller skal jeg spandere et par kroner?

Pokker heller, folk hiver jo digre kjølere nedi. @PetterL Den kjøler'n din må da bestå av et halvt tonn kobber; hvordan har du det med H2S i pilsen din?
Du er vel omtrent gammal nok til å ha et lager av femøringer også?
 
Jeg spør fordi jeg vurderer å brygge Ringnes Julebokk-ølsettet til Bryggselv. Nå er det sjelden jeg bruker ølsett, men i dette tilfellet gir det mening.
De oppgir OG på 1.086 og 75% forventet meskeeffektivitet. Det skal godt gjøres at jeg skal få en så høy effektivitet med en slik OG.
Jeg havna OG 71... Tror malten er kvernet grovt fra Ringnes (ikke BS som kverner dette selv). Få det evt. kvernet en gang til om du prøver deg... :) For meg ble det en "Tullebock" ;)
 
Tro ikke det har noen positiv funksjon, nei. I den grad det blir med over i det ferdige ølet, bidrar det til oksidering, og er altså negativt for holdbarheta til ølet: http://themodernbrewhouse.com/wp-content/uploads/2016/11/Metals-and-Beer-Stability.pdf

Mener Charlie Bamforth sier noe sånt, også, i en av beersmithpodcastene.
Husk at kolonner og destillasjonsapparat i kobber er overlegne kontra rustfritt. Du får et mye smoothere produkt uten svovel. Ikke spør meg hvordan jeg vet det... :)
 
Der røyk den teorien, da - om at jeg har for lite kobber i vannet:(. Om jeg ikke surrer med benevnelsene her, så har jeg nesten omtrent eksakt det der, med mine 0,0016 milligr/l.
1,6 mikrogram = 0,0016 milligram, så det stemmer nok. Tror kommunen må ha slurvet i den forenklede rapporten – og glemte én null etter komma.
 
Sist redigert:
50-øringer gikk av bruk for så lenge sida at de sikkert kan være bærere av yersinia pestis, men i og med at de skal i kok, skal vel det gå bra. Vi har sikkert liggende noen her.

Skal jeg være gjerrig, eller skal jeg spandere et par kroner?

Pokker heller, folk hiver jo digre kjølere nedi. @PetterL Den kjøler'n din må da bestå av et halvt tonn kobber; hvordan har du det med H2S i pilsen din?

har kun kjent H2S under gjæring, spesielt fra WLP940, men aldri i ferdig produkt :)
 
Var litt rask med å bestille humle og malt (Galaxy, knust malt og tørrgjær), nå blir det liggende på posten en uke før jeg får henta
Krise?
 
Neppe... Har sett disse ferdigsetta stå i bryggesjappehyller i romtemperatur og iflg. betjeninga hadde de aldri fått klager. Selvsagt ikke optimalt, men det blir nok øl utav det..
 
Neppe... Har sett disse ferdigsetta stå i bryggesjappehyller i romtemperatur og iflg. betjeninga hadde de aldri fått klager. Selvsagt ikke optimalt, men det blir nok øl utav det..

Tørrgjæren og humlen oppbevares vel ikke i romptemperatur i bryggebutikkene. Kun maltet.... Maltet ville ikke bekymret meg. Jeg har selv bestilt ferdig kvernet malt et par ganger som jeg har hatt stående et par mnd uten problemer. Min lokale sjappe, Vestbrygg, fortalte meg at de hadde forsøkt å brygge med et ølsett som hadde stått et år, uten noen problemer.

Tipper gjær og humle også overlever, selv om jeg neppe ville oppbevart dem slik selv... Humlen 'bekymrer' meg mer enn tørrgjæren, av en eller annen grunn o_O
 
Tilbake
Topp