Hei

Slenger innom tråden for dummies. Har fått gjentatte lave OG målinger på all grain settene mine. Har nå meska iht veiledning fra bla Finn og Miguel, men selv da fikk jeg 1055 mot target 1066. Ble berget av litt sukker..endte på 1064, lever godt med det

Jeg brygger 25 ltrs all grain på en enkel BB60 med maltrør, utover det ingen automatikk etc. Brygget var en India Pale Ale og tror det skal gå bra. Men, jeg følte jeg tok godt i mht meskevann , dog var ikke hele maltsenga under vann til enhver tid. Gikk litt på akkord mht skyllemengde for å bløte malten, men er det sånn å forstå at malten under mesking til enhver tid skal stå under vann?
For ordens skyld, jeg målte SG / OG med både refraktometer og hydrometer hvorav begge er " kalibrert" iht standard.
Skal til med en Belgisk Tripe ( all grain) i morgen. Mer vann i mesk og mindre til skylling?
Endte forøvrig opp med target mengde, 25 ltr til vørter etter å ha tatt høyde for trub, avkok og det som blir igjen i malten.
Ha en fin aften

Mvh
Terje H.