Hvor? Og hva kan være grunnen til at jeg ikke får det?Jeg får 4 kg på min 4-kg flaske når den er helt tom.
Hvor? Og hva kan være grunnen til at jeg ikke får det?Jeg får 4 kg på min 4-kg flaske når den er helt tom.
Hørest veldig rart ut. Får alltid fyllt min 5kg til ganske nøyaktig 5 kg.Hvor? Og hva kan være grunnen til at jeg ikke får det?
Ja jeg må ærlig innrømme at jeg skjønner ingenting, jeg har bare antatt at det er normalt. Så hvis alle andre får fylt flaskene sine så og si fult opp blir jeg jo nødt til å spørre BS neste gang jeg er innom, jeg gikk igjennom de 3 siste gangene.Hørest veldig rart ut. Får alltid fyllt min 5kg til ganske nøyaktig 5 kg.
Bryggselv på Hasle.Hvor? Og hva kan være grunnen til at jeg ikke får det?
Salikatt får du ikke mye ut av - har forsøktDe bruker mye 1318 men vet ikke om akkurat den brukes i de, hørt med Bjarte?
De har samarbeidet litt med Monkey Brew, og deres NEIPA har mye av det samme som Salikatt. I tillegg er Bjarte og Øystein i ELØ venner. Jeg blir ikke overrasket om Øystein har fått noen tipsSalikatt får du ikke mye ut av - har forsøkt
Drar man noen runder over den gamle, forsegler man på et vis den gamle - men, det er nok en del som sier at alt må byttes. Jeg har brukt den samme tapen på bryggeren i over 1 år, og da er den demontert ca 15 gangerEr det greit å bare dra ny gjengetape over den gamle,
eller bør man fjerne gamle rester først?
Lite gjær i utgangspunktet. Når du skal gjære så lavt, trengs det mye. Og Mangrove Jacks har i tillegg ikke verdens beste rykte.Hei
Hopper over på et spørsmål her da det står om å berge 25 liter pils
Har et spørsmål angående gjæring av lager
Satte en pilsoppskrift basert på ekstrakt og har her brukt 4,7 kg Briess Golden Light. Har brygget en god del med det etter hvert både ale og pils. Brukte videre til sammen 180 gr. Saaz humle tilsatt etter hvert i kokeprosessen. 5 gr. supermoss bløtt opp i vann og ca det samme med gjærnæring. Tilsatt ca 15 min. før kokeslutt. Rehydrert 20 gram M84 gjær i kokt avkjølt vørter i ca 30-40 min før tilsetning i vørter som holdt ca 14 – 15 grader. Satte brygget i kaldt rom ca 9 grader og temperaturen der har vært ca 9 - 11 grader. Mengde ballong. 25 l.
Brygget ble laget den 19. 02. FG v/ 15 gr. ble målt til 1.049. Ved rundt 12 timer lagring begynte det å bli god aktivitet i gjærlåsen og aktiviteten var bra ut over dagene som kom. Den 26 var aktiviteten ganske redusert og den 27 var det en til to blopp i minuttet. Satte da brygget til 15 grader. I går den 28 stoppet blopping helt opp og trykket utlignet seg. Målte SG nå på 1.017. Hva tenker dere om forløpet og hvorfor bråstopp på utgjæring?
Hva tenker dere om dette?
Mvh Frank
Her er det nok en kombinasjon av flere omstendigheter:Hei
Hopper over på et spørsmål her da det står om å berge 25 liter pils
Har et spørsmål angående gjæring av lager
Satte en pilsoppskrift basert på ekstrakt og har her brukt 4,7 kg Briess Golden Light. Har brygget en god del med det etter hvert både ale og pils. Brukte videre til sammen 180 gr. Saaz humle tilsatt etter hvert i kokeprosessen. 5 gr. supermoss bløtt opp i vann og ca det samme med gjærnæring. Tilsatt ca 15 min. før kokeslutt. Rehydrert 20 gram M84 gjær i kokt avkjølt vørter i ca 30-40 min før tilsetning i vørter som holdt ca 14 – 15 grader. Satte brygget i kaldt rom ca 9 grader og temperaturen der har vært ca 9 - 11 grader. Mengde ballong. 25 l.
Brygget ble laget den 19. 02. FG v/ 15 gr. ble målt til 1.049. Ved rundt 12 timer lagring begynte det å bli god aktivitet i gjærlåsen og aktiviteten var bra ut over dagene som kom. Den 26 var aktiviteten ganske redusert og den 27 var det en til to blopp i minuttet. Satte da brygget til 15 grader. I går den 28 stoppet blopping helt opp og trykket utlignet seg. Målte SG nå på 1.017. Hva tenker dere om forløpet og hvorfor bråstopp på utgjæring?
Hva tenker dere om dette?
Mvh Frank
Stikke om, 8-10 grader? Hvorfor?Takk for gode svar. Tenker jeg omstikker i morgen og lar den stå i en uke eller mer ved 8-10 grader før jeg flasker
Mest for å klarne det, da det nå var ganske grumset etter at jeg har ristet en del på det.Stikke om, 8-10 grader? Hvorfor?
Ristet? O2 er døden, men det vet du sikkert. Poenget mitt dog er at du burde prøve å få liv i den igjen og i allefall sette den varmere så gjæra kan rydde opp etter sukkerfesten.Mest for å klarne det, da det nå var ganske grumset etter at jeg har ristet en del på det.
Neida, de færreste uten dedikert gjæringsskap har det, men sett den så kaldt du kan. Altså hvis du har bestemt deg for å ikke gjøre noen ytterligere tiltak for å få ned SG.Hei Kloakk, takk for nyttig info. Å få den ned på 1grad har jeg ikke mulighet til, ja ops på det med O2 men det var et desperat forsøk. Så får vi se om jeg berger det.