Vi hadde en diskusjon på jobb angående brygging av NEIPA og renhold, flere av de som har brygget mye NEIPA sa at en må være ekstremt nøye med hygiene, mye mer en "vanlige" øl, min påstand (som har svært lite erfaring med NEIPA) er at humle er antiseptisk, og at hygiene ikke er viktigere på NEIPA enn andre øl, men at en derimot må være svært nøye med å unngå oksygen etter gjæring.
En kollega sier da at humle KUN er antiseptisk dersom den er kokt, og at en derfor på en NEIPA ikke vil få noen "gevinst" fra humlen siden det (iallefall i dette spesifikke brygget som vi diskuterte) ikke har humle i kok, kun hopstand og tørrhumle.
Så det dumme spørsmålet: stemmer det at humle ikke er antiseptisk dersom den ikke er kokt?
En kollega sier da at humle KUN er antiseptisk dersom den er kokt, og at en derfor på en NEIPA ikke vil få noen "gevinst" fra humlen siden det (iallefall i dette spesifikke brygget som vi diskuterte) ikke har humle i kok, kun hopstand og tørrhumle.
Så det dumme spørsmålet: stemmer det at humle ikke er antiseptisk dersom den ikke er kokt?