Jeg driver nå med noe "jalla brygg" hvor dette er oppskriften. Blir nok å ta steget et par hakk opp etterhvert.
Heimbrygd øl hører jula til.
norsktradisjonsmat.no
Jeg lurer på 2 ting i forbindelse med dette:
1: Det står at man skal skumme brygget før man tapper det. Hva betyr dette?
2: Tenkte jeg skulle prøve å måle alkoholmengde, kjøpte derfor denne.
Vis vedlegget 59843
Her var det kun en skala, så går ut i fra at det er tetthet man måler.
Skal jeg da måle etter jeg har hatt i gjær, men før det har begynt å gjære?
også etter 10-14 dager når det er ferdig gjæret?
Ser i en
video her at han deler på 7,6. Hva er dette for noen faktor, hvorfor bruker man akkurat dette tallet?
også legger han på 0,5% fordi han sier det kan oppstå alkohol for når man har på sukker i flaskene for å utvikle kullsyre. Tilsetter han bare rent sukker i flaskene før han flasker det?
Vis vedlegget 59842