Amarillo
Norbrygg-medlem
Tror du kan gå ut fra det, jo billigere jo bedreEr dette uten glansmiddel? Lite info på boksen
Tror du kan gå ut fra det, jo billigere jo bedreEr dette uten glansmiddel? Lite info på boksen
Den jeg bruker, fungerer fjellEr dette uten glansmiddel? Lite info på boksen
Brewshop har jo BR-8, den har det jo grei selv om postbudet trasker langs den blå siden av termometeretDet ble ikke bringebær, Coop hadde fryste skogsbær til 50% og gjerrigknarken tok overhånd. Kjøpte vel 3 kg av disse.
Ville Blåbær 30%, Bjørnebær 25%, Rips 20%, Bringebær 15% og Solbær 10%.
De gangene jeg har brukt bær har jeg plassert de i et par store humle poser, spritet hendene godt og most i et omstikingskar.
Må sjekke om den lokale pusheren har maltodekstrin. Antar det skal kokes og tilsettes omstikingskar.
Hvor lang tid? Håper dette kan stå på et standard plastkar.
Blir ikke rødere enn de jeg har kjøpt.
Petit har ikke. Kun strømmen som har denne nå? Eller finnes andre varianter?
Hva er fermentis sin?
Var innom pusheren og fikk 500g maltodekstrin.Brewshop har jo BR-8, den har det jo grei selv om postbudet trasker langs den blå siden av termometeretmen det er jo en brux med endel funk,vist nok. Hvis du er ok med litt fjøs, er den kanskje ett godt valg? Har ikke testa den selv.
Du må ha lactobacillus for å surne, (eller tilsette laktol). LB spiser (nesten) det samme som brett, og trenger ikke mye mat. Hvor mange IBU har du?Var innom pusheren og fikk 500g maltodekstrin.
BR-8 eller annen brett gjør det ølet surt?
Må jeg evt tilsette Lactobacillus i tillegg?
Kan Lactobacillus nyttiggjøre seg maltodekstrin?
Dersom jeg ikke trekker fra alderstap 22 i IBU. Dersom jeg skal stole på humletap kalkulatoren er det 19 IBU.Du må ha lactobacillus for å surne, (eller tilsette laktol). LB spiser (nesten) det samme som brett, og trenger ikke mye mat. Hvor mange IBU har du?
Alternativ å syrne en blanding av bærsaft og maltodekstrin før jeg tilsetter øl, brett og pedio?Plantarum tåler ikke humle, absolutt maks er vel rundt 5 IBU men den jobber dårligere allerede da.
Ser hva de har.Alle lambic/gueuze har både brett og pedio som syrner selv med en del bitterhet men beregn god tid! Tilquin eller 3F er lett å få tak i på polet.
Tilquin var ikke enkel å få tak i.Alle lambic/gueuze har både brett og pedio som syrner selv med en del bitterhet men beregn god tid! Tilquin eller 3F er lett å få tak i på polet.
Ikke alt skinn trenger fjernes, med kirsebær vil man gjerne at til og med steinene brytes (litt) ned, så det lekker ut litt blåsyre som gir den deilige marsipan-tonen en god kriek gjerne skal ha. Og for blåbær bør du forsøke få med mest mulig smak fra skinnet, (det er der «blåbærpreget» finnes. Men skall fra bringebær gir beskhet over tid. Det har jeg smertelig erfart etter å ha lagret 12l framboise (med 4 kg «hele» (krystede) bær i 6 mnd. Må tømme ut ca 20 flasker … når jeg får tid.Alternativ å syrne en blanding av bærsaft og maltodekstrin før jeg tilsetter øl, brett og pedio?
Ingen problemer med å la denne stå noen måneder. Plastkarene skal uansett kastes nå.
Bør også most frukt fjernes slik @Petter Mandt forslår etter en måned?
Ser hva de har.
Smakte i dag. Tror i grunn dette er domat. Men kjører maltodekstrin og brett slurrry. Lar stå ett år. Dersom det er ok, vil jeg vurdere å tilsette bær. Dropper bær i første omgang.Ikke alt skinn trenger fjernes, med kirsebær vil man gjerne at til og med steinene brytes (litt) ned, så det lekker ut litt blåsyre som gir den deilige marsipan-tonen en god kriek gjerne skal ha. Og for blåbær bør du forsøke få med mest mulig smak fra skinnet, (det er der «blåbærpreget» finnes. Men skall fra bringebær gir beskhet over tid. Det har jeg smertelig erfart etter å ha lagret 12l framboise (med 4 kg «hele» (krystede) bær i 6 mnd. Må tømme ut ca 20 flasker … når jeg får tid.
Kan være at bjørnebær har samme problem? De er vel beslekta.
Var nettopp tilsetninger som gjorde at jeg kjøpte det lokket, blir nok ikke å kjøpe en hopbong med det første(eller noen gang), men har fått sansen for å tørrhumle under kald kræsj, så med dette lokket kan jeg tørrhumle med lavt trykk på sodaflaskenKjekt at de kommer med slikt lokk! Da blir det ennå enklere å tørrhumle uten nerver for O2..
Står jo at det følger med lokk, klemme og pakning, så den er nok løs.
Jeg har ikke et direkte svar på spørsmålet ditt, men jeg har brukt utrangerte brannslukningsaparater til all karbonering og tapping i et par år nå, har aldri hatt problem med oksidering. Til og med neipaen er like fin etter flere måneder på fat.Har noen undersøkt hvor ren CO2 (fra AGA) er? Jeg tenker spesifikt på oksygen»forurensning» … AGA skriver «>99.7% CO2», men her er jo «>» åpen for spekulasjon, samt hva er de resterende «<0.3%»ene? Luft?
I fall hvis det er 0.06% oksygen, hvor mye metabisulfitt skal til for å binde det opp?
For noen år siden var det litt greier i media vedr. næringsmiddel-godkjent CO2. Det finnes en tråd her på forumet vedr. dette et sted.Har noen undersøkt hvor ren CO2 (fra AGA) er? Jeg tenker spesifikt på oksygen»forurensning» … AGA skriver «>99.7% CO2», men her er jo «>» åpen for spekulasjon, samt hva er de resterende «<0.3%»ene? Luft?
I fall hvis det er 0.06% oksygen, hvor mye metabisulfitt skal til for å binde det opp?
Det spiller ingen rolle – starterølet bør dekanteres bort før man pitcher gjæren. Det smaker uansett ikke godt.Står å lager starter til en Weiss, og setter lokket på kjelen som jeg pleier, har den nesten på kok i ca. 15 min. Så slår det meg er det bra å lage starter med lokket på? Skal den avdampes som ellers når man koker, og tar den med seg usmaker videre i prosessen?
Godt å høre, da gjør jeg ingen endringer, kona er ikke så glad i vørterlukta, det kan jeg ikke skjønne..Det spiller ingen rolle – starterølet bør dekanteres bort før man pitcher gjæren. Det smaker uansett ikke godt.