Du må tilsette sukker for å få kullsyre.Du skal ikke tlsette noe, og det gjør ikke noe at juicen ikke er pasteurisert.
Du må tilsette sukker for å få kullsyre.Du skal ikke tlsette noe, og det gjør ikke noe at juicen ikke er pasteurisert.
uff, sjølsagt. Jeg tolka spørsmålet som om det gjaldt andre tilsetninger. Bra noen passer på meg.Du må tilsette sukker for å få kullsyre.
Lurte generelt på om man hadde annet opp av diverse tilsetninger. Er det vanlig hvitt sukker de selger på dagligvare man har oppi for å få kullsyre? 6-9 gram pr liter?uff, sjølsagt. Jeg tolka spørsmålet som om det gjaldt andre tilsetninger. Bra noen passer
Vanlig sukker er like godt som andre alternativer. 6 gram gir deg kullsyre på nivå med en frisk pils.Lurte generelt på om man hadde annet opp av diverse tilsetninger. Er det vanlig hvitt sukker de selger på dagligvare man har oppi for å få kullsyre? 6-9 gram pr liter?
Kjøpt meg nytt spann allerede. Blir 12 liter denne gangen i 15 liter spann. Tenkte kansje å prøve med billig eplejuice denne gangen. Men står nå på butikken og ser på eple og bringebærmost fra Epleblomsten i Telemark. Hvordan påvirker kvaliteten smaken? Er Eplemost veldig mye bedre enn first price eplejuice?Vanlig sukker er like godt som andre alternativer. 6 gram gir deg kullsyre på nivå med en frisk pils.
En kalkulator til bruk for sider: https://www.homecidermaking.com/cider-priming-sugar-calculator/ (jeg har ikke brukt den. Jeg er fornøyd med 6 gr/l.)
Ikke noe problem å la den stå så lenge, men gjæren kan bunnfelle ganske godt. Når du skal tappe den på flasker, tapper du sikkert først over i annen bøtte for å tilsette sukkerlake, (for karbonering), og få cideren av gjjærkaka. Da kan du slrge for å dra med _litt_ av gjæren fra toppen av gjærkaka. Fordel, for da er det lettere å få over mesteparten av cideren fra gjæringskaret. Dette er nok til å få sekundærgjæring/karbonering på flaskene. Det trengs veldig lite gjær.Enda noen spørsmål... jeg reiser bort fra på jobb og er hjemme igjen om ca 12 dager. Drar så på jobb igjen 3 dager senere og blir borte ca 4 uker. Totalt blir det da ca 6 uker siden jeg satte dem med gjær.
Går det an at det står for lenge med gjær før det tappes på flasker? Og vis det kan det være at det ikke sukkeret jeg tilsetter flakene blir til kullsyre?
Når det skal tappes på flasker prøver vel man å unngå å få med gjæren som ligger i bunn fra gjæringskaret, eller må det være med i flasken for å bryte ned sukkeret og få kullsyre?
Et fullt fat som du har stukket om etter et par mnd så det ikke hviler på gjær er nok det beste. Så, flasker med minimalt head space. Halvfulle fat med gjær i bånn er nok ikke særlig optimalt.Er det likevel forskjell på fat og flaskelagring? Jeg har en mistanke om at flasker er bedre enn fat for langtidslagring, men jeg har ingen fakta å belegge mistanken med.
Dette har jeg tro på også.Et fullt fat som du har stukket om etter et par mnd så det ikke hviler på gjær er nok det beste.
Så kjølig som mulig (over frysepunktet) er best. Er ikke så lav temperatur som kjøleskapstemperatur mulig, er nest-beste alternativ så kjølig du klarer.Jeg har satt ca 20 liter med cider på gjæring. Når de en gang skal tappes på flaske må de jo lagres en plass. Har ikke plass til å lagre alt i kjøleskapet. Går det fint og lagre i en utebod som vil holde mellom 10-20 grader ? Eller må de helst være lagret kjølig hele tiden? Blir selvfølgelig servert kjølig.
Jeg ville skrudd av ball locken og senket en annen stiv slange som hevert, nesten ned til bunnen, samtidig som jeg hadde purget med CO2.Æsj og faen. Nå har flyteballen klart å løsne fra slangen
Hva gjør man da egentlig?