Hei! Har nettopp satt mitt første brygg. Så bare på en youtube video. Men nå i etterkant sitter jeg igjen med endel spørsmål.
Jeg kjøpte litt utstyr. Satte 4 liter Frukthagen Hardanger eplejuice (2 poser av 2 liter, kjøpt på rema1000) i en 5 liter glassbeholder som jeg desinfiserte. Jeg brukte gjæren SafCider AB-1 (1.5g) som jeg lot ligge 20 min i ca 30 graders vann før det gikk oppi sammen med juicen. Videre står det nå i boden ute (ca 20 grader). Måte juicen til 1.046 med hydrometer før jeg satte den.
1. Hvor lenge (min og maks) skal den stå og gjære?
2. Når den er ferdig gjæret, hvor lenge må den stå på flaske før den er drikkenes?
3. Må jeg tilsette noe i flaskene når jeg tapper cideren over? (Desinfiseres selvfølgelig)
4. Juicen (Frukthagen Hardanger) jeg brukte er etter hva jeg fant finne ut, ikke pasteurisert etter hva jeg kan se på pakken. Har dette noe å si?
Takker for svar!
Jeg kjøpte litt utstyr. Satte 4 liter Frukthagen Hardanger eplejuice (2 poser av 2 liter, kjøpt på rema1000) i en 5 liter glassbeholder som jeg desinfiserte. Jeg brukte gjæren SafCider AB-1 (1.5g) som jeg lot ligge 20 min i ca 30 graders vann før det gikk oppi sammen med juicen. Videre står det nå i boden ute (ca 20 grader). Måte juicen til 1.046 med hydrometer før jeg satte den.
1. Hvor lenge (min og maks) skal den stå og gjære?
2. Når den er ferdig gjæret, hvor lenge må den stå på flaske før den er drikkenes?
3. Må jeg tilsette noe i flaskene når jeg tapper cideren over? (Desinfiseres selvfølgelig)
4. Juicen (Frukthagen Hardanger) jeg brukte er etter hva jeg fant finne ut, ikke pasteurisert etter hva jeg kan se på pakken. Har dette noe å si?
Takker for svar!