Forsøker meg på en klone/juks/herme/kjærtBarnMangeNavnTydeligvis på Tree House sin hazy IPA - oppskrift her:
og noen andre har dyttet den i brewfather her: https://web.brewfather.app/share/c43SO4OE0ZA1rx
Litt googling tilsier at "2 row" malt er 50/50 pale ALE malt og pilsnermalt, men oppskriften har også litt over 5% pilsnermalt. Skal jeg da bare kjøre samme type pilsnermalt (50% av 2 row malten + 100% pilsner malten) og legge de to sammen?
Vil gjerne handle hos Strømmen, støtte "lokal" butikk osv - ser at de har følgende som kan ca passe:
42.5% - Maris Otter Pale Ale Malt (EBC 5 - litt lavt?)
42.5% + 5% = 47.5% - Eraclea Pilsnermalt (2.5 - 4.5 EBC)
10% - Bjørns lettkokte havregryn
Ca riktig?
Oppskriften sier man skal bruke Wyeast 1318, nå som petit er konk utgår det. Frister da å splitte batchen i to og gjære ene med Lalleman Verdant og andre med Fermentis S-33 (..bare fordi jeg har den liggende). Men må sjekke litt med temp om jeg klarer å holde begge på anbefalt temp.
Imperial Juicy frister jo og Lallemand en New England tørrgjær.. tørrgjær vinner nok denne runden, men hvilken?!
Litt googling tilsier at "2 row" malt er 50/50 pale ALE malt og pilsnermalt, men oppskriften har også litt over 5% pilsnermalt. Skal jeg da bare kjøre samme type pilsnermalt (50% av 2 row malten + 100% pilsner malten) og legge de to sammen?
Vil gjerne handle hos Strømmen, støtte "lokal" butikk osv - ser at de har følgende som kan ca passe:
42.5% - Maris Otter Pale Ale Malt (EBC 5 - litt lavt?)
42.5% + 5% = 47.5% - Eraclea Pilsnermalt (2.5 - 4.5 EBC)
10% - Bjørns lettkokte havregryn
Ca riktig?
Oppskriften sier man skal bruke Wyeast 1318, nå som petit er konk utgår det. Frister da å splitte batchen i to og gjære ene med Lalleman Verdant og andre med Fermentis S-33 (..bare fordi jeg har den liggende). Men må sjekke litt med temp om jeg klarer å holde begge på anbefalt temp.
Imperial Juicy frister jo og Lallemand en New England tørrgjær.. tørrgjær vinner nok denne runden, men hvilken?!

