Bård Mathisen
Norbrygg-medlem
Ser ut som noe gjær i dvale og noe gjær som har noe å fordøye fremdeles eller ikke er gått i dvale.Hva er galt her ? Eller er det ok ? US-05 etter trykkgjæring av Mexican Lager
Ser ut som noe gjær i dvale og noe gjær som har noe å fordøye fremdeles eller ikke er gått i dvale.
Helt normalt; mine ser ofte sånn ut. Er kanskje fordi det stadig er noe CO2 i ølet når du høster.
Nå var de tomme for s-04. Bestilte to pakker us-05 og en pakke wlp002 (var god dato på den)
Noen som har erfaring med å blande de to, eller tørrgjær og ferskgjær generelt ?
Én pakke av hver burde vel holde på 14 liter? (~1.096)
Brewshop var tomme for dme også så blir ikke no starter ..![]()
Great minds think alikeDenne ser ut til å være skreddersydd for meg i dag
![]()
FrankenStout and Yeast Blends with Chris White – BeerSmith Podcast #312
Podcast Episode · BeerSmith Home and Beer Brewing Podcast · 01/11/2024 · 48mpodcasts.apple.com
Koble til to bar og rull fatet på gulvet. Du kan til og med bruke det til fotskammel mens du ser på tv.Lite spørsmål når det kommer til karbonering av øl på konisk gjærtank.
Iflg. Brewfather sin kalkulator så trenger jeg la ølet stå med 1.04 bar ved 4 grader i omtrent en uke for å oppnå ønsket karbonering.
Jeg synes dette hørtes overdrevet lenge ut. Mener å huske når jeg drev med corneliusfat at vi bare fylte opp fatene med CO2 og ristet de, også var de klare på relativt kort tid.
I mangel på muskelmassen som skal til for å riste en rustfri gjærtank med 100 liter øl i så har jeg installert karboneringsstein dog.
Men er denne tidsrammen korrekt?
Takk på forhånd for svar!
Jeg syntes BF treffer ganske godt på beregningene. 1.04 bar i en uke på 4 grader gir deg 2,8 Co2-vol. Og det vil ligge der så lenge du opprettholder trykket på 1 bar. Dette er jo ganske sprek karbonering. Du kan jo kjøre på med høyere trykk og lavere temp i kortere tid for å oppnå det samme men da vil jeg anbefale å smake litt underveis for å unngå overkarbonering.Lite spørsmål når det kommer til karbonering av øl på konisk gjærtank.
Iflg. Brewfather sin kalkulator så trenger jeg la ølet stå med 1.04 bar ved 4 grader i omtrent en uke for å oppnå ønsket karbonering.
Jeg synes dette hørtes overdrevet lenge ut. Mener å huske når jeg drev med corneliusfat at vi bare fylte opp fatene med CO2 og ristet de, også var de klare på relativt kort tid.
I mangel på muskelmassen som skal til for å riste en rustfri gjærtank med 100 liter øl i så har jeg installert karboneringsstein dog.
Men er denne tidsrammen korrekt?
Takk på forhånd for svar!
2 bar i 2 døgn, 3 bar i 1 døgn, tut og kjør.Lite spørsmål når det kommer til karbonering av øl på konisk gjærtank.
Iflg. Brewfather sin kalkulator så trenger jeg la ølet stå med 1.04 bar ved 4 grader i omtrent en uke for å oppnå ønsket karbonering.
Jeg synes dette hørtes overdrevet lenge ut. Mener å huske når jeg drev med corneliusfat at vi bare fylte opp fatene med CO2 og ristet de, også var de klare på relativt kort tid.
I mangel på muskelmassen som skal til for å riste en rustfri gjærtank med 100 liter øl i så har jeg installert karboneringsstein dog.
Men er denne tidsrammen korrekt?
Takk på forhånd for svar!
Jeg ville ha trykktestet den.Apollon imploderte i dag. Ikke spør hvorfor..
men er det andre som har opplevd det? Og har den vært grei å bruke etter det
Coldcrashing?Apollon imploderte i dag. Ikke spør hvorfor..
men er det andre som har opplevd det? Og har den vært grei å bruke etter det
Coldcrashing?
OopsGodt gjetta, men nei
Under vask. Lot det stå med varmt vann og glemte dra i ventilen
De tåler vel ikke så varmt vann, er det ikke 40 grader maks?
Jeg har også opplevd det etter vask. Litt varmt vann (40-50 grader). Satte på lokket og når det ble kaldt, imploderte den. Uten skarpe knekker, går det vel bra.Jo, 50 C tror jeg
Den fikk et par bulker, men antatt sin rette geometri nå