erikraude
Norbrygg-medlem
Abbor er iogforseg godt, men de beina...Smått med sake her ute på landet. Holder det med hjembrent? Eller til nød litt hvitvin?
Men det var det med alle beina, da.
Abbor er iogforseg godt, men de beina...Smått med sake her ute på landet. Holder det med hjembrent? Eller til nød litt hvitvin?
Men det var det med alle beina, da.
Nå fikk jeg lyst til å begynne å fiske igjen; år og dag sida sist. Og jeg bor jo ved et fiskevann - sjøl om det nok er mest småabbor å få. De egner seg ikke noe særlig til sushi.
Så, hvor høyt har dere gjæret W34/70 før?
Tror ikke jeg trenger diacetyl rest på denne hvertfall.. steget fra 12 grader onsdag til 18 grader i dag..
14-15 grader - og det blei helt utmerket (dvs. sammenligna med andre av mine pilsbryggSå, hvor høyt har dere gjæret W34/70 før?
Tror ikke jeg trenger diacetyl rest på denne hvertfall.. steget fra 12 grader onsdag til 18 grader i dag..
Da vil vel vørteren renne over kanten? Pluss at du ikke får skylt ut like mye sukkerstoffer fra mesken hvis den står nede i vørteren.Jeg skal brygge for første gang på 10-12 år, og har tilgang på en grainfather. Hvorfor må man egentlig ta opp maltbeholderen og så helle skyllevann over, heller enn å bare helle vann rett i grainfatheren, varme opp til riktig temp og dyppe maltbeholderen tilbake i vannet og skylle på den måten?
Du kan gjøre dette på mange måter. Det å helle rett i GF’n krever at du først tømmer den for vørter. Da er det enklere å heve kurven. Ved å helle i GF’n blir det som å vaske en skitten gryte uten å helle ut det skitne vannet noen ganger før den blir ren.Jeg skal brygge for første gang på 10-12 år, og har tilgang på en grainfather. Hvorfor må man egentlig ta opp maltbeholderen og så helle skyllevann over, heller enn å bare helle vann rett i grainfatheren, varme opp til riktig temp og dyppe maltbeholderen tilbake i vannet og skylle på den måten?

Man lager ikke Rakfisk på mager vårørret. Du trenger feit høstørret når du skal lage rakfisk.Rakfisk? Eller bare stekt til kveldsmat?
Innrømmer gjerne min totale uvitenhet på områdetMan lager ikke Rakfisk på mager vårørret. Du trenger feit høstørret når du skal lage rakfisk.
Jeg har brukt armert slange med 12mm utvendig mål. Varm dem i varmt vann så går de på. Slangeklemmer kan du gjenbruke.Heii, noen som kan hjelpe meg med å finne slange og tilkoblinger for å bytte til John Guest/DuoTight tilobling på den Hiwi regulatoren dere ser på bildet til høyre?
Hiwi regulator
Den eksisterende slangen begynner bli gammel, er bøyd og ikke ansatt som god nok lenger.
Må jeg bytte hele UT-ventilen med tilkobling på regulatoren, gjør vi også det.Vis vedlegget 72504
Du må kjøpe basemalt for en tier ekstra for å nå de samme verdiene…Takk! hva mener du med en tier i effektivitet?
ja, skal se om jeg finner en slik slange, men det beste hadde vært å gå bort fra denne patenten. Slangen "bretter seg" og fører til "tretthetsbrudd" etter noen år slik. Derfor jeg etterlyser en kobling jeg kan skru inn i regulatoren.Jeg har brukt armert slange med 12mm utvendig mål. Varm dem i varmt vann så går de på. Slangeklemmer kan du gjenbruke.
År? Man bytter jo normalt slanger før det er gått "noen år".ja, skal se om jeg finner en slik slange, men det beste hadde vært å gå bort fra denne patenten. Slangen "bretter seg" og fører til "tretthetsbrudd" etter noen år slik. Derfor jeg etterlyser en kobling jeg kan skru inn i regulatoren.
ja, vært for lat, men samtidig litt redd for å skru inn i kjøleskap veggen (og ødelegge noe), men er kanskje sikkert?Aha. Jeg har skrudd fast fordeleren i veggen, derfor ingen problem.
Skrur du fordeleren fast i regulatoren vil den stikke godt opp, noe som gir stor vektarm med mulighet for at det brekker ved belastning.