jeg hadde planlagt å tappe en american red ale til flaske nå i kveld. Den hadde OG 1,052 og har nå stått 14 dager på gjæringskar, volum 19 liter, gjær brukt er US-05.
Jeg stakk om til et rent kar (men med sukkerlake til karbonering) og desifinserte alle flaskene og gjorde meg klar. Når jeg nå måler FG er den temmelig høy, nærmere bestemt 1,018. Estimatet i følge Beersmith var 1,010.
Hva bør jeg gjøre nå?
Ølet er altså stukket om, men har fortsatt fatet med gjærkaka stående.
Bør jeg:
1. La ølet være på det nye fatet, og la det få en uke eller to til?
2. Flytte det tilbake til fatet med gjærkaka og la det få en uke/to til?
3. Flaske nå da jeg ikke vil klare å få FG videre ned?
4. annet?
Jeg stakk om til et rent kar (men med sukkerlake til karbonering) og desifinserte alle flaskene og gjorde meg klar. Når jeg nå måler FG er den temmelig høy, nærmere bestemt 1,018. Estimatet i følge Beersmith var 1,010.
Hva bør jeg gjøre nå?
Ølet er altså stukket om, men har fortsatt fatet med gjærkaka stående.
Bør jeg:
1. La ølet være på det nye fatet, og la det få en uke eller to til?
2. Flytte det tilbake til fatet med gjærkaka og la det få en uke/to til?
3. Flaske nå da jeg ikke vil klare å få FG videre ned?
4. annet?