Har nettop tappet Juleøllen over på fat, men undrer meg litt over gjærkaka. Den er veldig lite homogen, men består i hovedsak av klumper. Jeg har opplevd dette noen ganger nå uten å finne ut hvorfor. Gjæra som er brukt er WY2042 danish lager.
jeg har en pils med akkurat samme gjær stående på dunk enda, men der er gjærkaka helt hvit og fin med en slett overflate.
JuleØllen hadde også noe av det samme utseende på overflaten
Begge bryggene er brygget på samme måte med hensyn til mesking, koking og kjøling. Jule øllen har stått 4 uker på primærdunk. Pilsen har stått tre uker.
Er det noen som vet hva dette kan skyldes?? Trub?? Isåfall så burde det være likt fra gang til gang eller??
jeg har en pils med akkurat samme gjær stående på dunk enda, men der er gjærkaka helt hvit og fin med en slett overflate.
JuleØllen hadde også noe av det samme utseende på overflaten
Begge bryggene er brygget på samme måte med hensyn til mesking, koking og kjøling. Jule øllen har stått 4 uker på primærdunk. Pilsen har stått tre uker.
Er det noen som vet hva dette kan skyldes?? Trub?? Isåfall så burde det være likt fra gang til gang eller??