Martin E skrev:Når det gjelder forespørselen om å få noen til å smake på en flaske til, tror jeg vi må avslå den. Det er rett og slett for mye stress å få til.![]()
Fullstendig forståelig.
Jeg får satse på å få noen Trondheimssmakere til å ta en slurk.
Martin E skrev:Når det gjelder forespørselen om å få noen til å smake på en flaske til, tror jeg vi må avslå den. Det er rett og slett for mye stress å få til.![]()
Lars er definitivt mannen å spørre.Shea-Arne skrev:Lars er flink med smaksløkene så vidt jeg har fortståttDu kan spørre han --> Lars Gullichsen
Børge B skrev:Lars er definitivt mannen å spørre.Shea-Arne skrev:Lars er flink med smaksløkene så vidt jeg har fortståttDu kan spørre han --> Lars Gullichsen
Om du imidlertid også er interessert i å høre en lekmanns vurdering, og av og til kjører forbi Melhus - så smaker jeg mer enn gjerne.
Jeg bistår også gjerne som lekmann. Bor på Ila i TrondheimKnut André skrev:Børge B skrev:Lars er definitivt mannen å spørre.Shea-Arne skrev:Lars er flink med smaksløkene så vidt jeg har fortståttDu kan spørre han --> Lars Gullichsen
Om du imidlertid også er interessert i å høre en lekmanns vurdering, og av og til kjører forbi Melhus - så smaker jeg mer enn gjerne.
Da forespør jeg Lars, takk for hjelpen.
Jeg kjører dessverre bare sykkel (fattig student som bruker alle pengene på bryggeutstyr), men om jeg skulle sykle forbi med en flaske i sekken, skal du få den. ;D
Jeg må nevne at min higen etter å få testet en flaske til på noen som helst måte må forståes som om jeg er missfornøyd med dommere/kommité/whathaveyou,
jeg har ingenting å utsette på noen, og synes de alle har gjort en fantastisk jobb.
Mine hensikter er kun å kunne forbedre ølet mitt.
gustavf skrev:Sånn generelt er det også slik at man bør kunne stå inne for alle flaskene man sender til NM. Det er all mulig grunn til å gjøre seg litt ekstra flid med disse flaskene; steke dem litt ekstra, dobbel dose starsan, sjekke korkene ekstra osv.
I de tilfellene der dommerne ba om nye flasker, var det forøvrig ingen som hadde feil på kun den ene flaska.
gustavf skrev:For det første kan det være vanskelig å kjenne en begynnende infeksjon om man ikke er trent. Det kan også være smaker som minner om infeksjon som ikke er det og en infeksjon kan gi bare en forsiktig smak.
Jeg antar det er snakk om deltagernummer 329. Denne var jeg med å bedømme i første omgang, men jeg klarer ikke helt å huske ølet. Når jeg leser mitt dommerskjema, så er det et par hint om mulig infeksjon også der: Overkarbonering (skummet kommer ut av flaska når den åpnes), hint av røyk og jordaktig aroma. Infeksjon kan komme litt forskjellig fra flaske til flaske, i tillegg til at ølet står ei uke ekstra i romtemperatur før finalesmakinga, så det høres sannsynlig ut at det var en merkbar infeksjon i klassefinalen.
Serigs skrev:Missforstår jeg, eller er det mulig at deltagere i NM også er dommere? Inhabilitet?
Serigs skrev:Missforstår jeg, eller er det mulig at deltagere i NM også er dommere? Inhabilitet?
Bjarte H skrev:Jeg bistår også gjerne som lekmann. Bor på Ila i TrondheimKnut André skrev:Børge B skrev:Lars er definitivt mannen å spørre.Shea-Arne skrev:Lars er flink med smaksløkene så vidt jeg har fortståttDu kan spørre han --> Lars Gullichsen
Om du imidlertid også er interessert i å høre en lekmanns vurdering, og av og til kjører forbi Melhus - så smaker jeg mer enn gjerne.
Da forespør jeg Lars, takk for hjelpen.
Jeg kjører dessverre bare sykkel (fattig student som bruker alle pengene på bryggeutstyr), men om jeg skulle sykle forbi med en flaske i sekken, skal du få den. ;D
Jeg må nevne at min higen etter å få testet en flaske til på noen som helst måte må forståes som om jeg er missfornøyd med dommere/kommité/whathaveyou,
jeg har ingenting å utsette på noen, og synes de alle har gjort en fantastisk jobb.
Mine hensikter er kun å kunne forbedre ølet mitt.![]()