Hei! Eg er usikker på to ting i løpet av bryggedagen som eg håpe eg kan få litt oppklaring i:
Når da er stegmesking, korleis blir da med tidtaking? Skal ein ta tida frå man begynner oppvarming frå ein temperatur til ein anna eller først når ein har nådd tempen?
Til ting nr. to: Eg bruke ein motstraumskjølar på eit slags RIMS oppsett på 60 liter og fram til no har eg kjølt via den og tilbake i kjelen med whirlpool.
Det eg lura på er korleis 0 min/whirlpool humla vil oppføra seg med å sende alt direkte i gjæringskaret kontra metoden eg brukar no. Hvis alt går direkte i kar så vil jo det som er i kjelen medan eg kjøle ligga på rundt ein 100-85 °C, kor stor effekt har dette på humla?
Når da er stegmesking, korleis blir da med tidtaking? Skal ein ta tida frå man begynner oppvarming frå ein temperatur til ein anna eller først når ein har nådd tempen?
Til ting nr. to: Eg bruke ein motstraumskjølar på eit slags RIMS oppsett på 60 liter og fram til no har eg kjølt via den og tilbake i kjelen med whirlpool.
Det eg lura på er korleis 0 min/whirlpool humla vil oppføra seg med å sende alt direkte i gjæringskaret kontra metoden eg brukar no. Hvis alt går direkte i kar så vil jo det som er i kjelen medan eg kjøle ligga på rundt ein 100-85 °C, kor stor effekt har dette på humla?