Jeg har en IPA til gjæring nå som ikke vil gjære ned. Den har stått i 12 dager i dag i et gjæringsskap på 18 grader. Satt opp til 20 grader etter 8 dager. OG 1052. FG skulle vært 1013 men den ligger nå på 1020. En ny pakke WLP 007 gjær.
Vurderer å røre forsiktig i bunn med en hevert som nå ligger i starsan. Går det eventelt an å tilsette en pakke gjær til nå. Har en pakke US05 liggende, men jeg er usikker på om det er smart å tilsette annen type gjær.
Har hatt god kontroll på mesketemperatur som var 1 time på 68 grader. Lå egentlig på 66-68 grader så jeg har ikke mesket på for høy temperatur. Er det noe jeg kan gjøre eller bør jeg vente et par dager. Har aldri endt opp på for høy FG før, så jeg er litt usikker på dette. Hvis ikke verdien har gått ned innen torsdag, kan jeg da koldkrashe og få over på fat og flasker selv om FG er for høy? Er mest spent på flaskene i forhold til flaskebomber.