Langt til Clas :/Hvis du er overnervøs kan du bruke tilsvarende i kobber, f.eks. denne: https://m.clasohlson.com/no/Bend-90°/Pr307016000
Langt til Clas :/Hvis du er overnervøs kan du bruke tilsvarende i kobber, f.eks. denne: https://m.clasohlson.com/no/Bend-90°/Pr307016000
Den skal stå oppi gummien til gjæringslåsen, og en slange videre fra den og oppi glass/flaske med starsan. Sånn at alt sammen passer inn i ett kjøleskap. Så det er jo igrunn bare CO2 som skal passere der. Så hvor mye det har å si vet jeg ikke.Men hva skal du bruke den til?
Rørleggeren i rørleggersjappa sa det var messing. Men da vasker jeg den godt i oppvaskmaskinen og lenger den i starsan før bruk [emoji3] takker så meget for svar [emoji3][emoji106]Den som er avbildet er vel ikke av messing men kobber?
Ikke det at jeg vet det men jeg tror du er mer enn litt nervøs
Biltema har noen i plast som jeg har brukt. Sett med diverse smådippedutter.
Men tror ikke de var merket med food grade.
I den store butikken på nettet er det helt sikkert mye å velge i.
Synest personlig det er lettere å bruke kokende vann, kokt opp i seperat kjele for å øke temperatur. Har induksjonen på laveste trinn kun for å opprettholde temperatur på meskingen på "hovedkjelen". Grunnen til at jeg gjør det slik er for å unngå at det svir seg men også for at det skal ta mindre tid. Kokende vann står klart når det er tid for å øke temp. Bruker denne kalkulatoren for å regne ut vannmengdene: https://www.brewersfriend.com/mash/Samme som jeg har nå det. Synes det er fint å kunne lage sånn ca 1 kasse ferdig drikke.Men et spørsmål: Kan man bruke platen (induksjon) til å varme opp mesken mens biab fortsatt er i kjelen, eller vil biab ødelegges? Eller er det heving av temp kun ved tilsett av varmt vann som gjelder?
![]()
Atte hvaforno?Men seriøst: dropp hele driten og lag deg en blow off med en silikonslange som går rett i hullet. Easy peasy.
Den skal stå oppi gummien til gjæringslåsen, og en slange videre fra den og oppi glass/flaske med starsan. Sånn at alt sammen passer inn i ett kjøleskap. Så det er jo igrunn bare CO2 som skal passere der. Så hvor mye det har å si vet jeg ikke.
Bare stikk slangen rett i hullet, eller i den røde pakningen, slik @1Morten foreslår.Atte hvaforno?
Bare stikk slangen rett i hullet, eller i den røde pakningen, slik @1Morten foreslår.
Var det jeg fisket etter også når jeg lurte på hva du skulle med rørbiten.
Slangen bøyer seg jo fint over kanten.
Du trenger ikke den metallbiten.
Var litt redd det skulle komme en lei knekk på slangen og blokkere hele greia, men igjen, overnernøs? [emoji3]
Atte hvaforno?
Bare legg den i en kasse der du kommer til å legge alle de andre duppedingsene som virket helt nødvendig å kjøpe der og da.det er godt det finnes smartere folk enn meg i verden! takk
Var litt redd det skulle komme en lei knekk på slangen og blokkere hele greia, men igjen, overnernøs? [emoji3]
Glemte seff å presisere. Det var mørk maltekstrakt fra bakeriet der han jobber. Så ingen mesking. Tørr og tørr, OG var 1046 og FG ble 1012. Vi brukte bare dette ekstraktet. Vi eksperimenterte med dette maltet for å se om vi kunne bruke det (billig) til øl. Gjæren var faktisk noe vi hadde til overs fra et Danish style ølsett fra brewmart ( muntons produsert)Det er ikke uvanlig at mørkt malt gir smak av lakris. Ofte er det mørk spesialmalt som gir slike smaker og hvis du bruker en stor andel av slik malt så kan smaken bli dominerende. Det høres også ut som du har fått ganske tørt øl i tillegg. Hva er OG og FG? Hva var mesketemperaturen? Var det kun en type malt i bruk?
Glemte seff å presisere. Det var mørk maltekstrakt fra bakeriet der han jobber. Så ingen mesking. Tørr og tørr, OG var 1046 og FG ble 1012. Vi brukte bare dette ekstraktet. Vi eksperimenterte med dette maltet for å se om vi kunne bruke det (billig) til øl. Gjæren var faktisk noe vi hadde til overs fra et Danish style ølsett fra brewmart ( muntons produsert)
Det ble 19 liter med veldig billig øl ettersom det eneste vi kjøpte var cascade.
Tipper (igjen) at dette har sammenheng med at dette maltekstraktet er laget for å brukes i brød eller kaker, ikke for å brygge øl av. Artig at du prøvde.
![]()
Noen som har en formening om hvilken temperatur som er best å lagre en (forsøk på) Clone av Westvleteren? Har kjølerom som fatene kan stå i som holder 1-3gr, en kjellertemperatur som holder 13-15gr nå på vinteren og 16-18gr på sommeren.
Hva er å foretrekke?
Sent fra min SM-G925F via Tapatalk