Det er dobbelmesking ja. Kjøpte Knusern fra Bryggselv i januar, og tenkte den har stått i reolen i garasjen lenge nok nå. To maltblandinger á 11,15 kilo. Hittil, tilsatt to teskjer med natron og sju med kalk i henhold til bryggekalkulator.no sin vannjusteringsprofil for Stout. Så mesket jeg inn første malten. Skylte med 10 liter til jeg fikk meskevann til neste maltblanding, og satt silekaret på en gjæringsbøtte for å skylle ut 10 liter til, som jeg satt til sides i en kjele som holder den på cirka 70 grader. Så tilsatte jeg en teskje cacl2 i innmesk på maltblanding nr to, som nå står på 72 graders "skumsteg", før oppvarming til utmesk. Da bruker jeg de 10 liter fra forrige maltblanding til første skyllevann, så 10 liter springvann til jeg når kokevolum på 50-52 liter. Kokes 2 timer, sikter på drøyt 40 liter til gjæring. Hadde pH på 5.45 i mesk nr 2, og etter første mesk, en heller laber effektivitet på 65% og 1.056 på 40 liter. Men det tror og håper jeg retter seg når jeg skyller neste maltblanding med væsken fra første maltblanding.. Pokker til lang tid dette tok, kjenner at det blir godt å få Brewtools maskin i hus