Brygget et klone av Brottsjø fra Kinn. Fikk oppskriften av dem, så stoler på at det meste er likt sånn sett. Kjøpte en flaske på polet, for å sammenligne. Min føles tynnere, og en langt mer «skarp» bitterhet, mens den kjøpte følte jeg var langt mer «fyldig», litt som forskjellen på helmelk å skummet melk. Dersom noen skjønnet hva jeg mener, hva er det som utgjør denne fyldigheten?
Jeg brukte BE256, da 3787 hadde 4 ukers leveringtid.
Oppskrift:
Kinn Brottsjø
OG 1.075 FG 1.012
6,78kg Pilsner Malt
6,78kg Pale Malt
1,23kg Invertsukker (tilsett under kok)
60min: 37g Simcoe + 37g Sorachi Ace
2min: 37g Mosaic + 50g Simcoe + 50g Zeus
Tørrhumle: 50g Mosaic + 25g Citra + 25g Simcoe + 25g Zeus
Gjæring på 20 grader med WYeast 3787 Trappist High Gravity.
Jeg brukte BE256, da 3787 hadde 4 ukers leveringtid.
Oppskrift:
Kinn Brottsjø
OG 1.075 FG 1.012
6,78kg Pilsner Malt
6,78kg Pale Malt
1,23kg Invertsukker (tilsett under kok)
60min: 37g Simcoe + 37g Sorachi Ace
2min: 37g Mosaic + 50g Simcoe + 50g Zeus
Tørrhumle: 50g Mosaic + 25g Citra + 25g Simcoe + 25g Zeus
Gjæring på 20 grader med WYeast 3787 Trappist High Gravity.