Er det virkelig så vanskelig å Google?Hjelper ikke med suveren gjær når man ikke aner hva de selger.
Har ikke kjøpt noe pga dette.
Det hjelper ikke hvor mye du skryter av den Finn![]()
Greit nok, men hvis et navn som Wlp067 Coastal Haze forteller det det du trenger å vite er du en klokere mann enn meg.Googler når det er nødvendig, ellers ikke.
Har annet å finne på.
F eks lage øl![]()
Dere som har en del erfaring med w-34/70: Hvor høyt vil dere anbefale å la denne gå og fortsatt få et godt resultat?
Særs enkle ting som pitchratio, ester/fenol- profil ved x temperatur, smaksbilde.. bør jaggu være åpenbart at bryggere ønsker seg i 2021.For meg er det fortsatt ikke mulig å gjette meg til hva jeg får ut
Ville ikke dratt den over 20 grader. Har opplevd den varmere på hete sommerdager, og da er den ikke like god lenger. Jeg bruker den gjerne mellom 16 og 18 grader.Dere som har en del erfaring med w-34/70: Hvor høyt vil dere anbefale å la denne gå og fortsatt få et godt resultat?
Men jeg er jo ikke uenig i det, men det virker som folk her mener at de får den infoen fra alle andre enn imperial. Du får tydeligvis ikke det du trenger av lallemand, og nettsidene til whitelabs er en vits. Sammenlikna med det er sidene til imperial ganske informative. Jeg gir jo f... i hva gjær folk kjøper, men jeg klarer ikke forstå at Imperial er noe dårligere på informasjonsfronten enn konkurrentene.Særs enkle ting som pitchratio, ester/fenol- profil ved x temperatur, smaksbilde.. bør jaggu være åpenbart at bryggere ønsker seg i 2021.
Jeg har nå 200 liter pils med Lallemand Diamond som er "high flocculent" som ikke klarner. Alle andre øl klarner. Til og med Kveika IPA på 40C er klarere etter 6 uker enn det nå Diamond er. Hva skjer med den gjæra og mitt brewhouse = no idea. For meg er det fortsatt ikke mulig å gjette meg til hva jeg får ut.![]()
Ølet blir nok klart til slutt, men samme brygg i fjor med W34/70 uten klarningsmidler var til sammenligning både klarere og snart klart for konsumering etter seks uker på fat.Men jeg er jo ikke uenig i det, men det virker som folk her mener at de får den infoen fra alle andre enn imperial. Du får tydeligvis ikke det du trenger av lallemand, og nettsidene til whitelabs er en vits. Sammenlikna med det er sidene til imperial ganske informative. Jeg gir jo f... i hva gjær folk kjøper, men jeg klarer ikke forstå at Imperial er noe dårligere på informasjonsfronten enn konkurrentene.
Jeg flaska en halv batch pils gjæret med Diamond i går (resten skal drikkes fra fat). Så jeg kan ihvertfall skrive noe mer ang. hvordan den klarner når jeg smaker på de første flaskene.Særs enkle ting som pitchratio, ester/fenol- profil ved x temperatur, smaksbilde.. bør jaggu være åpenbart at bryggere ønsker seg i 2021.
Jeg har nå 200 liter pils med Lallemand Diamond som er "high flocculent" som ikke klarner. Alle andre øl klarner. Til og med Kveika IPA på 40C er klarere etter 6 uker enn det nå Diamond er. Hva skjer med den gjæra og mitt brewhouse = no idea. For meg er det fortsatt ikke mulig å gjette meg til hva jeg får ut.![]()
Hele denne diskusjonen oppstå bare fordi jeg er en gammel grumpy mann - og måtte kommentere navna til ImperialEr det virkelig så vanskelig å Google?Jeg forstår det ikke.
Stefon skal være tilsvarende wlp300.Var kanske litt for bastant ang dette jeg da.
Generellt, bruker tørrgær hvis jeg tror det er ok alternativ.
Dette gjør at det går ikke så mye fersk, men til hveteøl kommer jeg ikke klar.
Så, hvis jeg skal bruke Imperial, er Stefon sammenlignbar med en av Wlp sine?
Jeg er enig i det, men jeg tror egentlig kilden er det eneste som ville gjort meg stort klokere, og det veit jeg ikke om de har lov til å bruke i alle tilfeller, og selv der vil det jo skje en utvikling over tid. Vi snakker jo ofte om fullers-gjæra (A09 Pub fra imperial, husker ikke hva fra whitelabs og wyeast) eller westmalle (B48 Triple double fra imperial, 530 fra whitelabs), og siden vi kjenner ølet fra bryggeriene hjelper det oss å vite noe om hva vi kan forvente, men jeg tror egentlig det @Steinar Huneide etterlyser er det beste, god, grundig informasjon om gjæra. Det synes jeg fortsatt jeg må lese på forum og blogger, uavhengig av produsent. Jeg gjorde det før, da jeg brukte gjær fra whitelabs, og jeg gjør det nå som jeg bruker gjær fra Imperial.Det er selvfølgig ikke noe problem å google - samtidig er det vel forståelig at man ønsker seg at produsentene oppgir meningsfulle navn til produktene sine. Dette mener jeg generelt - det er ikke bare Imperial som gjør sånt.
Den er i så innmari god form. Jeg pitcher én pakke uten starter og får glimrende resultater (to hvis det er veldig høy OG). Med whitelabs måtte jeg alltid sette en starter for å få gjæringa i gang uten uendelig lang lag time og dårlig utgjæring. Hvis du likevel skal sette en starter kan jeg ikke se at det er noe poeng å bruke Imperial, men der @Vladimir er gammel og grumpy er jeg gammel og lat.På hvilken måte er Imperial gjæren suveren? Det lurer jeg på.
Har Imperial egne gjærstammer du ikke får andre steder? Eller får du stortsett den samme gjæren, men flere celler slik, at du slipper å sette starter.Den er i så innmari god form. Jeg pitcher én pakke uten starter og får glimrende resultater (to hvis det er veldig høy OG). Med whitelabs måtte jeg alltid sette en starter for å få gjæringa i gang uten uendelig lang lag time og dårlig utgjæring. Hvis du likevel skal sette en starter kan jeg ikke se at det er noe poeng å bruke Imperial, men der @Vladimir er gammel og grumpy er jeg gammel og lat.![]()
Det er vel ikke så mange av gjærprodusentene som har noen hemmelige, patenterte gjærstammer, så det er vel mye av det samme, men L17 tilsvarer wlp860, og den får du bare tak i iblant. Jeg syns den gir godt øl.Har Imperial egne gjærstammer du ikke får andre steder? Eller får du stortsett den samme gjæren, men flere celler slik, at du slipper å sette starter.
Altså med andre ord - noen gjærstammer man får kjøpt fra Imperial dere anbefaler å bruke?
Forresten - jeg er gammal, grumpy OG lat, så jeg bruker tørrgjær når jeg kan![]()