Greit å hive det oppi litt før kokeslutt. Da får du drept eventuelle bakterier og sånt og løst det opp, men det skjer ikkeno med det, så du kunne sikkert hatt det i sammen med tørrhumle hvis du ville.Dette spørsmålet hører hjemme i denne tråden:
Skal brygge min første neipa fra et sett jeg kjøpte på salg, her følger det med en pose laktose som i oppskriften står som en del av gjærbare... Når skal dette oppi?
Viktig for holdbarheit, spesielt humleøl. Men egentlig alle.Mye mas om at man må kjøle ned flasket øl, jeg har kun ett skap som kan brukes til mengder flasker og gjæring, så øl kan ikke gjære samtidig som øl ligger på kjøl.
Hvor viktig er det egentlig å holde øllet kaldt? Mener, butikkøl ligger jo i romtemp hele tiden..
Har en kjeller som holder rundt 16 grader, men er kanskje ikke kaldt nok for lagring?
Skjønner. Får drikke opp kjøleskapet mellom hver gang jeg brygger, iallfall som du nevner ipa varianter osv.Viktig for holdbarheit, spesielt humleøl. Men egentlig alle.
Butikkøl smaker ofte ikkje godt etter ei stund på hylla
Stabil, mørk kjellar på 16c er absolutt godkjent alternativ til kjøleskap vil eg meine. Perfekt til lagring av barleywine,imp stout osv
Det refereres ofte til 3-30-300 regelen (det har jeg også gjort tidligere her på forumet). I en studie jeg har lest (link til slutt) presenteres dette slik: "A common heuristic used is known as the “3-30-300 Rule” which was developed from a study by MillerCoors and states that a beer ages the same amount in 3 days at 90°F as it does in 30 days at 71°F and 300 days at 33°F.1 However, this rule specifically applies to filtered, pasteurized beer […].Mye mas om at man må kjøle ned flasket øl, jeg har kun ett skap som kan brukes til mengder flasker og gjæring, så øl kan ikke gjære samtidig som øl ligger på kjøl.
Hvor viktig er det egentlig å holde øllet kaldt? Mener, butikkøl ligger jo i romtemp hele tiden..
Har en kjeller som holder rundt 16 grader, men er kanskje ikke kaldt nok for lagring?
Apropos for ordens skyld så har jeg andre steder lest 38F som tilsvarer 3C. Vet ikke hva som er rett, men prinsippet blir vel det samme …Bare sånn for ordens skyld
90°F = 32°C
71°F = 22°C
33°F = 0.5°C
Kan bruke hva du vil, men ETTER pumpaKom over en billig magnetpumpe, men ser jo at "flowen" er for høy, hvordan struper dere?
Kan du gi mindre volt?Kom over en billig magnetpumpe, men ser jo at "flowen" er for høy, hvordan struper dere?
hva vil det si at flowen er for høy?Kom over en billig magnetpumpe, men ser jo at "flowen" er for høy, hvordan struper dere?
Ja det har jeg heldigvis fått med meg, og jeg ser homebrewtalk gutta sier kuleventil på motsatt side.. Jeg skal kun bruke den under sirkulering av mesk og vorlauf så hadde håpet på noe lurt som jeg ikke må demontere i fjortenhundre deler etter hver bryggedag?Kan bruke hva du vil, men ETTER pumpa![]()
Det går vel, men det blir mer dill, og innkjøp av mer dall, jeg hadde håpet på noe enkelt og billig, som vanligKan du gi mindre volt?
Det vil si at det går for fort, for mye vann. Jeg hadde ønsket at vannmengden som kommer ut over mesken kommer i samme hastighet som den renner gjennom maltsengen. Spesielt med vorlauf vil jeg ikke forstyrre maltsengen med 8 liter i minuttethva vil det si at flowen er for høy?
Visst du kjeder deg kan du jo mekke deg ei slangeklype med ett par små plater, to skruer og vingemutteraJa det har jeg heldigvis fått med meg, og jeg ser homebrewtalk gutta sier kuleventil på motsatt side.. Jeg skal kun bruke den under sirkulering av mesk og vorlauf så hadde håpet på noe lurt som jeg ikke må demontere i fjortenhundre deler etter hver bryggedag?
Hva er vanlige løsninger?
Det går vel, men det blir mer dill, og innkjøp av mer dall, jeg hadde håpet på noe enkelt og billig, som vanlig![]()
er 8 liter i minuttet så mye?Det vil si at det går for fort, for mye vann. Jeg hadde ønsket at vannmengden som kommer ut over mesken kommer i samme hastighet som den renner gjennom maltsengen. Spesielt med vorlauf vil jeg ikke forstyrre maltsengen med 8 liter i minuttet![]()
Det kan være veldig mye ja ...er 8 liter i minuttet så mye?
Nå snakker vi, den var ikke dum, jeg har noen passe kraftige limklemmer fra biltema, syns vel egentlig ikke det blei mindre flow, bare en tynnere stråle, men også med betydelig mer trøkk. Se for deg å knipe på hageslangen.Visst du kjeder deg kan du jo mekke deg ei slangeklype med ett par små plater, to skruer og vingemuttera
Ingen ekstra rengjæring og justerbar flow
Vis vedlegget 51214
Nei altså om en random kom opp til meg og sa, ey vet du hva, pumpen min kan skuffe unna 8 liter i minuttet så ville jeg ikke akkurat spurt noe mer inngående om det og prøvd å bli vennen hans så jeg kan bli med hjem å se på vidunderet, ja kanskje til og med få ta på den, men sånn i forhold til at det plasker i toppen av maltsengen som helst skal være uforstyrret under vorlauf så blir det litt megeter 8 liter i minuttet så mye?
ja er vel det, står 8 liter på min også, fikk fra kina i dag, er det spesielle slanger jeg bør bruke?Det kan være veldig mye ja ...
Det blir kanskje ikkje heilt det samme som en kuleventil. Men om ein har litt lengde på slangen etter der ein struper, så burde vel det ikkje bli spesielt mykje trykk ut av slangen skulle en tru?Nå snakker vi, den var ikke dum, jeg har noen passe kraftige limklemmer fra biltema, syns vel egentlig ikke det blei mindre flow, bare en tynnere stråle, men også med betydelig mer trøkk. Se for deg å knipe på hageslangen.
Nei altså om en random kom opp til meg og sa, ey vet du hva, pumpen min kan skuffe unna 8 liter i minuttet så ville jeg ikke akkurat spurt noe mer inngående om det og prøvd å bli vennen hans så jeg kan bli med hjem å se på vidunderet, ja kanskje til og med få ta på den, men sånn i forhold til at det plasker i toppen av maltsengen som helst skal være uforstyrret under vorlauf så blir det litt meget![]()