Tråden for dumme spørsmål.

Jepp. Glemte CC, så endel tette slanger under overføring. Måtte koble av og på fatet 50 ganger
Ser/smaker ølet oksidert? I så tilfellet hjelper det lite til ingenting å bruke kostbar humle for å få 10 dager med litt mer aroma og smak før også den forsvinner.
 
Noen som har forsøkt kjøle ned vørter ved å hive i isbiter istedefor vente på rett hopstand temperatur?
Hvor mye vil man trenge på 20 liter fra 100 til 80 C?
 
hmm - schwunger greit nok her. Du skal jo bare ha bevegelse i vørteren rundt kjøler'n. Når jeg har kjølt ned, tar jeg den så klart ut, og så roterer jeg vørter'n med spaden et par minutter for å få samla trubet mest mulig i midten.

Rører du rundt i vørtern etter du har kjølt ned? Det gjør ikke jeg
 
Du trenger ikke 4 kilo is

Bruker du vann eller is til å kjøle ned cola'n din?
Den Wikipediaen der er jeg for trøtt til å sette meg inn i nå, om det noen gang blir noe av det.. Du får gi det et forsøk, men test på kjøkkenet først kanskje å koke opp en liter vann og ha to hundre gram isbiter i det kokende vannet. Tenker nok at du ender relativt fort opp med 1,2 liter vann i kjelen på rundt 70 grader.

Drikke står normalt i kjøleskapet her i huset. Isbiter sier jeg alltid nei til på restaurant, har sett for mange slike isbitmaskiner som ser helt jævlig ut, og isen tar for seg det aller meste av kullsyre i drikken også.

Fant en kalkulator. Hvis du har 20 liter vørter på 100C og vil kjøle med is til 80C, behøver du 2,25 kilo is. Resultatet blir da 22,25 liter med vørter, og da har du vannet ut vørteren din med ca 11%..


1731363619278.png
 
Tilbake
Topp