Tråden for dumme spørsmål.

Brygga en Ink and Dagger IPA, der endel av humla skal i 0min. Glemte dette før jeg kjølte ned, og tilsatte når temperaturen var 65-70 grader (svært lite utbytte?). Tørrhumla med 183g, men føler likevel at humla er totalt fraværende etter et par uker på fat. Kan HopBurst (flytende humle) tilsettes rett i fatet som står på 4gr? Føler mer på en Golden ale enn IPA
Lukket overføring til starsan purget fat?
 
Jepp. Glemte CC, så endel tette slanger under overføring. Måtte koble av og på fatet 50 ganger
Ser/smaker ølet oksidert? I så tilfellet hjelper det lite til ingenting å bruke kostbar humle for å få 10 dager med litt mer aroma og smak før også den forsvinner.
 
Noen som har forsøkt kjøle ned vørter ved å hive i isbiter istedefor vente på rett hopstand temperatur?
Hvor mye vil man trenge på 20 liter fra 100 til 80 C?
 
hmm - schwunger greit nok her. Du skal jo bare ha bevegelse i vørteren rundt kjøler'n. Når jeg har kjølt ned, tar jeg den så klart ut, og så roterer jeg vørter'n med spaden et par minutter for å få samla trubet mest mulig i midten.

Rører du rundt i vørtern etter du har kjølt ned? Det gjør ikke jeg
 
Tilbake
Topp