Tråden for dumme spørsmål.

Jeg har en Fermzilla flat bottom. Den skal ikke brukes under trykk. Men jeg har allikevel lyst på et sånt lokk som følger med all-rounderen, for muligheten til å bruke ball lock koblinger til lukket overføring. Hvis jeg setter på to ball lock-porter på lokket så antar jeg at det blir helt tett. Men om jeg så klikker på en slange som går ned i noe star san så er det åpent for blowoff ikke sant?
 
  • Like
Reaksjoner: Mc.
Jeg har en Fermzilla flat bottom. Den skal ikke brukes under trykk. Men jeg har allikevel lyst på et sånt lokk som følger med all-rounderen, for muligheten til å bruke ball lock koblinger til lukket overføring. Hvis jeg setter på to ball lock-porter på lokket så antar jeg at det blir helt tett. Men om jeg så klikker på en slange som går ned i noe star san så er det åpent for blowoff ikke sant?
Jepp. Det funker veldig bra. Setter du på en slange med diptube på den andre kan du kjøre lukket overføring til fat.
 
Jepp. Det funker veldig bra. Setter du på en slange med diptube på den andre kan du kjøre lukket overføring til fat.
Ser nå at det koster nesten like mye å kjøpe lokk med alle deler som en all rounder koster... Lurer på om jeg får plass til all rounderen i sin laveste konfigurasjon.

Blir dyrt øl når det kjøpes inn nytt utstyr til hver batch :p

Virker som om all rounderen krever tilførsel av trykk for overføring. Eller kan man koble fat med CO2 "i sirkel" og lene seg på tyngdekraft?
 
Tyngdekraft går bra. Trenger litt starttrykk for å få ølet opp til vendepunktet på slangen. Deretter gjelder hevertprinsippet. Allrounder bygger 54 cm inkl blowoff.
 
Totalt forskjellig gjæring på to batcher.

Den 30 okt, brygga jeg to like Bohemian Pilsner batcher. Satte dem i samme fermskap som de tre siste dasger har økt temp fra 10 til 13, 17 og i dag 19 gr. Målte OG på dem i dag og den ene bobler så det står etter og vste ferdig ferm ca 1008 mens den andre lå fortsatt på 1030. Dem skulle over på coldcrash i morgen. Skal jeg bare la dem bli og avente CC til begge er nede på ferdig ferm ?
Er spent på hva folket anbefaler meg.
 
Totalt forskjellig gjæring på to batcher.

Den 30 okt, brygga jeg to like Bohemian Pilsner batcher. Satte dem i samme fermskap som de tre siste dasger har økt temp fra 10 til 13, 17 og i dag 19 gr. Målte OG på dem i dag og den ene bobler så det står etter og vste ferdig ferm ca 1008 mens den andre lå fortsatt på 1030. Dem skulle over på coldcrash i morgen. Skal jeg bare la dem bli og avente CC til begge er nede på ferdig ferm ?
Er spent på hva folket anbefaler meg.
Jeg ville i hvert fall ikke cold crasha et øl som måler 1.030. Hvis de deler skap så ville jeg bare venta. Er det forskjellig volum og/eller forskjellig mengde gjær i disse?
 
Totalt forskjellig gjæring på to batcher.

Den 30 okt, brygga jeg to like Bohemian Pilsner batcher. Satte dem i samme fermskap som de tre siste dasger har økt temp fra 10 til 13, 17 og i dag 19 gr. Målte OG på dem i dag og den ene bobler så det står etter og vste ferdig ferm ca 1008 mens den andre lå fortsatt på 1030. Dem skulle over på coldcrash i morgen. Skal jeg bare la dem bli og avente CC til begge er nede på ferdig ferm ?
Er spent på hva folket anbefaler meg.
Jeg har opplevd det samme med to gjæringskar i samme skap, det nederste får dårligere utgjæring enn det øverste, så det har jeg slutta med. Det må være på grunn av forskjell i temperatur oppe og nede, kan ikke tenke meg en annen årsak.
 
Jeg ville håndtert hver av dem som om den var alene, behandlet den som var ferdig som det og bekymret meg over den som ikke var ferdig for seg,
De står i samme fermskap og i det andre er det en som er satt på coldcrash for ett par dager siden. Alternativt satt den som ikke er på langt nær ferdigjæra i romtemp ?
 
Jeg har opplevd det samme med to gjæringskar i samme skap, det nederste får dårligere utgjæring enn det øverste, så det har jeg slutta med. Det må være på grunn av forskjell i temperatur oppe og nede, kan ikke tenke meg en annen årsak.
Ja det har jeg ikke tenkt på. Sensoren henger jo i toppen og hva temp er oppe kontra nede aner jeg ikke
 
De står i samme fermskap og i det andre er det en som er satt på coldcrash for ett par dager siden. Alternativt satt den som ikke er på langt nær ferdigjæra i romtemp ?
Det er jo ca romtemperatur nå, så skulle ikke være noe problem å ta ut det som ikke er ferdig. Pakk det eventuelt inn i noe, så vil ikke temperaturen endre seg så raskt.
 
Det er jo ca romtemperatur nå, så skulle ikke være noe problem å ta ut det som ikke er ferdig. Pakk det eventuelt inn i noe, så vil ikke temperaturen endre seg så raskt.
Ja jeg tar den ut i morgen ettermiddag når den andre skal over på CC. Så får den stå på kjøkkenet til den er ferdig med å surve :D Da er jo den første batchen ferdig og klar for fat og flasker
 
Tilbake
Topp