Etter mange års bryggepause er me så vidt i gang att, og eg føler bryggeriet mitt er heilt perfekt for ein leilighet – bortsett frå tappinga. Me har brukt vanlege gjæringsplastbøtter så langt, men kjenner veldig på at omstikk og flasking med tappestang er for usikkert. Både med tanke på oksidering og infeksjon.
Eg har sniffa veldig på gjæringstanker som kan trykksettes. Då kan me unngå omstikk ved å karbonere på karet, samt tappe på både flasker og fat oksygenfritt. Dyrare løysing med tanke på Co2-kostnader og utstyr, men mindre å vaske og føles tryggare og enklare. Me elsker å brygge, men ønsker å halde det praktisk og enkelt iom. alt utstyr må flyttes i bod før og etter brygging.
Har nokon andre idear eller innspel?
EDIT: me brygger mest belgisk, så det er sånn sett uønskelig å gjære under trykk. Men antar desse kara kan brukes også uten.
Eg har sniffa veldig på gjæringstanker som kan trykksettes. Då kan me unngå omstikk ved å karbonere på karet, samt tappe på både flasker og fat oksygenfritt. Dyrare løysing med tanke på Co2-kostnader og utstyr, men mindre å vaske og føles tryggare og enklare. Me elsker å brygge, men ønsker å halde det praktisk og enkelt iom. alt utstyr må flyttes i bod før og etter brygging.
Har nokon andre idear eller innspel?
EDIT: me brygger mest belgisk, så det er sånn sett uønskelig å gjære under trykk. Men antar desse kara kan brukes også uten.
